Licht gebonden Chinese tomaten-groentesoep.

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Licht gebonden Chinese tomaten-groentesoep.

Bericht door Gast » 19-04-2014 17:15

Zo daar is ie dan.

Men neme, zou het een Joods recept zijn, dan stond er "Men lene . . . .".

De ingrediënten zijn:
2 liter water
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
2 blokjes kipbouillon
2 blokjes kruidenbouillon
500 gram kipfilet
500 gram kleine tomaatjes
2 blikjes tomatenpuree
Tomatenketchup naar smaak
125 gram appelmoes
250 gram soepgroente (wij hebben dit keer Thaise wokgroente, is ook heel lekker als soepgroente).
2 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels maizena of bloem
Mespunt Chinese kruidenmix
Mespunt koriander poeder
Mespunt gemberwortel
Worchestersauce
Twee eetlepels ketjap manis.

Maak de bouillon met de blokjes en voeg daar de fijngesnipperde ui en fijngesneden knoflook bij en laat dat een minuut of tien echt koken.
Voeg daarna de kipfilet toe en laat op een laag vuur een half uur tot drie kwartier goed gaar worden.
Haal de kip uit de bouillon en leg de tomaten in het hete water (kroontjes er af, witte pit er uit snijden en even een keer of vier de huid inkerven). Na een minuut of vijf kunnen de tomaten er weer uit en kan de schil worden verwijderd.
Daarna de tomaten weer in de bouillon en met de staafmixer pureren.
Voeg de tomatenpuree toe en eventueel de ketchup en roer het geheel goed door en voeg al roerend de appelmoes toe.
De kip in kleine stukjes snijden en toevoegen.
Voeg naar smaak (zee)zout en peper toe, de ketjap en de diverse kruiden.
Laat het geheel weer even aan de kook komen en voeg dan de groente toe en daarna de bloem of maizena toe om het te binden. Wel even heel goed door roeren.
Nog een half uurtje op een laag vuur en de soep is klaar om op te dienen.
Wij kunnen met deze pan soep toch wel twee dagen toe

Gast

Bericht door Gast » 19-04-2014 17:17

Oh, en die soep is me toch een partij lekker!!!!!

Was voor het paasweekeinde, maar die haalt de maandag niet

:rollebol:

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 19-04-2014 18:52

De ingrediënten zo lezende, begrijp ik wel dat dit een wéreldsoep moet zijn, maar wat is dat met die äppelmoes? :? :? :? :shock:

Haha, fijne paasdagen gewenst hoor Jan en dat zal wel lukken met zo'n heerlijke soepje! :grin: :thumbs-up:

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 19-04-2014 20:24

Ja lach maar, dacht ik eerst ook, maar het blijkt een wereld tip.
Het geeft de soep een nog betere smaak, heel licht zoetzuur.
Mijn famke en ik waren het roerend met elkaar eens, dit was de beste soep, die ik ooit gemaakt heb.
Ik had vanavond twee flinke koppen en ik moest mezelf dwingen om er verder af te blijven, anders was de soep vanavond schoon op gegaan.
Maar ik kan je wel verklappen, ik moet maandag weer aan de bak om de soep voor de rest van de week te maken, want langer dan morgen blijft deze niet over.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 23-04-2014 15:34

Ik bleef ook steken op de appelmoes Jan :lol:
Maar geloof je graag dat hij njammie was :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie