Couscous, het ons welbekende Noord-Afrikaanse gerecht van gemalen tarwe, is de laatste tijd gelukkig ook in Nederland erg geliefd.
Echter; in Nederland wordt er doorgaans kokend water over de couscous gegoten en dan is het ná een paar minuten klaar.
Is dat eigenlijk wel de juiste manier om couscous te bereiden?
Het programma DE KEURINGSDIENST VAN WAARDE stuurt z'n Marokkaanse medewerker Ajouad el Miloudi naar Marokko om uit te zoeken hoe het écht moet.....
Vanavond, op Nederland 3, om 20.30....
Ter voorbereiding: KLIK HIER EN BEKIJK HET FILMPJE
Keuringsdienst van Waarde: aflevering Couscous
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Keuringsdienst van Waarde: aflevering Couscous
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ik ga zeker kijken; ik heb zelf nog nooit couscous gemaakt door er heet water overheen te schenken, 10 minuten te laten staan, daarna door te roeren en verder te verwerken.
Ik dúrfde dat eigenlijk ook nooit te doen, want naar mijn idee krijg je op die manier geen lekkere luchtige couscous.
Ik stoom de couscous altijd in een couscoussier, een couscouspan dus en dat is een werkje dat wel wat tijd kost,maar dan heb je ook wat.
Onderin gaan het vlees, de groenten,specerijen,kruiden en bouillon en in het bovenste gedeelte stoom ik de couscous.
Ik dúrfde dat eigenlijk ook nooit te doen, want naar mijn idee krijg je op die manier geen lekkere luchtige couscous.
Ik stoom de couscous altijd in een couscoussier, een couscouspan dus en dat is een werkje dat wel wat tijd kost,maar dan heb je ook wat.
Onderin gaan het vlees, de groenten,specerijen,kruiden en bouillon en in het bovenste gedeelte stoom ik de couscous.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ik heb gisteren gekeken en ik weet niet waarom, maar ik kreeg tranen in mijn ogen bij de beelden van Marokko .
Ik weet het nu zeker, ik ga nooit die snelle methode uitproberen; laat mij maar lekker een uur lang de couscous stomen totdat ze licht en luchtig is en overheerlijk......
Ik ga dit item trouwens verplaatsen naar het KOOK-forum en plaats hieronder dan ook nog even de link naar de reportage voor diegenen die het programma gemist hebben:
KEURINGSDIENST VAN WAARDE/COUSCOUS(klik)
Er werd op de site ook nog een lekker couscousrecept gegeven van het restaurant HABIBI. Klik daarvoor HIER
Ik weet het nu zeker, ik ga nooit die snelle methode uitproberen; laat mij maar lekker een uur lang de couscous stomen totdat ze licht en luchtig is en overheerlijk......
Ik ga dit item trouwens verplaatsen naar het KOOK-forum en plaats hieronder dan ook nog even de link naar de reportage voor diegenen die het programma gemist hebben:
KEURINGSDIENST VAN WAARDE/COUSCOUS(klik)
Er werd op de site ook nog een lekker couscousrecept gegeven van het restaurant HABIBI. Klik daarvoor HIER
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.