Nou ik heb dat ab de alouhie kruidenmengsel gekocht. Een ons voor € 2,80.
Best aan de prijs denk ik, maar ik heb ook 2 keer 50 gram speciaal mengsel voor bami en nasi gekocht, was bij elkaar een ruime vijf euro kwijt.
Afgelopen zaterdag voor het eerst ba gemaakt, de mi had ik bij appie gehaald. Het was niet echt smerig, maar de volgende keer toch nog maar weer even experimenteren met de ingrediënten.
Zondag kregen we de geest en hebben we tomatensoep gemaakt van verse tomaten, ik ga daar een blogje over schrijven, want het was weer een groot avontuur met hindernissen en valkuilen.
Cullinaire perikelen
-
- lid
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 13-03-2016 13:15
Re: Cullinaire perikelen
Wa's dat?Jan Rutgers schreef:Nou ik heb dat ab de alouhie kruidenmengsel gekocht.
Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik hou ook wel van vers en hoewel ik uit gemakzucht en tijdsbesparing wel vaker met klare producten werk doe ik dat bij voorkeur bij te verhitten gerechten met tomaten, zoals soep en pastasaus, omdat er door de betere rijping in relatief warme landen meer smaak aan zit. Dat kan variëren van die spotgoedkope blikjes ingedikte tomatenpuree tot saus, blokjes of gepelde tomaten in blik of pakjes.Zondag kregen we de geest en hebben we tomatensoep gemaakt van verse tomaten
De Nederlandse gastvrijheid is ouderwets en misleidend: om ervan te kunnen genieten zou je zelf Nederlander moeten zijn.
Re: Cullinaire perikelen
Da's râs al hânout, maar ik kon er even niet opkomenKeesvi schreef:Wa's dat?Jan Rutgers schreef:Nou ik heb dat ab de alouhie kruidenmengsel gekocht.
Keesvi schreef:Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik hou ook wel van vers en hoewel ik uit gemakzucht en tijdsbesparing wel vaker met klare producten werk doe ik dat bij voorkeur bij te verhitten gerechten met tomaten, zoals soep en pastasaus, omdat er door de betere rijping in relatief warme landen meer smaak aan zit. Dat kan variëren van die spotgoedkope blikjes ingedikte tomatenpuree tot saus, blokjes of gepelde tomaten in blik of pakjes.Zondag kregen we de geest en hebben we tomatensoep gemaakt van verse tomaten
Nou dat kan je lezen op mijn blog
http://zoikhetzie.blogspot.nl/2016/08/k ... kelen.html
en
http://wat-mij-opgevallen-is.50plusser. ... 7H7fMvr1ZU
-
- lid
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 13-03-2016 13:15
Re: Cullinaire perikelen
Dat ken ik dus wel. Het beste van de winkel of iets dergelijks, ietwat vrij vertaald. Kan misschien wel met pasta maar zou ik niet in bami gebruiken maar liever in tajine- of dergelijke stoofgerechten met aubergine, koriander, lamsvlees, kip en dergelijke en rijst, couscous of bulgur (mijn voorkeur) als koolhydraatleverancier.Jan Rutgers schreef:Da's râs al hânout, maar ik kon er even niet opkomen
Je culinaire inzichten en vaardigheden overstijgen m.i. absoluut ruimschoots het gaar maken van voedsel dus je kunt me daar zeer binnenkort wel verwachten.Nou dat kan je lezen op mijn blog
http://zoikhetzie.blogspot.nl/2016/08/k ... kelen.html
en
http://wat-mij-opgevallen-is.50plusser. ... 7H7fMvr1ZU
De Nederlandse gastvrijheid is ouderwets en misleidend: om ervan te kunnen genieten zou je zelf Nederlander moeten zijn.