Gebakken sardines gevuld met spinazie
Krokant gebakken dubbele sardines met daartussen een heerlijke vulling van gekruide spinazie.
Dit heb je nodig:
1 kilo sardines;
5 eetlepels gehakte spinazie;
3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak'
3 fijngehakte teentjes knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
het sap van 1 citroen;
bloem.
Zo maak je het:
Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed.
Maak de charmoulavulling:
vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.
Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op.
Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.
Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnenbloemolie.
Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Gebakken sardines gevuld met spinazie
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Gebakken sardines gevuld met spinazie
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.