Gebakken sardines gevuld met spinazie

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Gebakken sardines gevuld met spinazie

Bericht door Amber » 09-06-2013 13:40

Gebakken sardines gevuld met spinazie

Krokant gebakken dubbele sardines met daartussen een heerlijke vulling van gekruide spinazie.

Dit heb je nodig:

1 kilo sardines;
5 eetlepels gehakte spinazie;
3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak'
3 fijngehakte teentjes knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
het sap van 1 citroen;
bloem.

Zo maak je het:

Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed.

Maak de charmoulavulling:
vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.

Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op.
Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.
Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnenbloemolie.

Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.

Laat goed uitlekken op keukenpapier.


Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie