Amandelnestjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Amandelnestjes

Bericht door Amber » 28-06-2013 14:15

Amandelnestjes

Lijkt ingewikkeld, maar is het niet......

Dit heb je nodig:

Voor het "spaghetti"-deeg:
250 gram bloem;
50 gram amandelen, fijngemalen;
105 gram melk;
1/4 koffielepel fijngestampte Arabische gom
of 1 velletje halal gelatine;
1 eetlepel suiker;
1 mespunt bakpoeder;
40 gram gesmolten boter;
1 koffielepel kaneelpoeder.

Voor de vulling:
350 gram fijngemalen amandelen;
80 gram poedersuiker en 20 gram vanillesuiker;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel gemalen kruidnagel;
45 gram oranjebloesemwater;
1 eetlepel honing.

Voor de afwerking:
honing en oranjebloesemwater;
gemalen pistachenootjes.

Zo maak je het:

Begin met het deeg:
Vermeng de bloem met het amandelpoeder, de suiker,
het bakpoeder en het kaneelpoeder.

Voeg de gesmolten boter toe en maak "kruimels" van
het deeg met je handen.

Laat het blaadje gelatine weken in koud water; knijp
het uit en laat het smelten in de melk op laag vuur.
(niet laten koken).
Gebruik je geen gelatine, voeg dan de fijngestampte
Arabische gom toe aan het deeg.
Schenk de verwarmde melk beetje bij beetje bij de
deegkruimels en meng goed door elkaar.
Kneed het deeg totdat het glad en soepel is.
Verpak in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Maak de vulling:
Vermeng het amandelpoeder met de suiker en het kaneelpoeder
en de gemalen kruidnagel.
Vermeng dat goed met het oranjebloesemwater en de honing.
Maak kleine bolletjes van het mengsel.

Maak de deeg- "spaghetti":
Bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol daarop het gekoelde
deeg uit tot een hele dunne lap.
Snijd met een scherp mes of met een pasta-machine lange dunne
"spaghetti"-slierten van het deeg.
Bedek de "spaghetti" met een droge doek om uitdrogen te voorkomen.

Neem een bolletje vulling en draai daar de "spaghetti"-slierten omheen
zodat het er uitziet zoals op foto 2.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de amandelnestjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat
ze er mooi goudbruin uitzien. Draai ze op de helft van de baktijd
even om,zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Verhit in een pannetje een mengsel van honing met oranjebloesemwater.
Doop elk amandelnestje daar eventjes in, laat uitdruipen en
bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes.

Afbeelding

Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie