Bricks met aardappel en kip

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bricks met aardappel en kip

Bericht door Amber » 12-07-2013 10:55

Bricks met aardappel en kip

Lekkere bricks (of briouats) die je kunt maken met brickdeeg-vellen, maar als je die niet kunt vinden, gebruik dan (diepvries-)loempiavellen of filodeegvellen.

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 20 stuks:
brick-loempia- of filodeegvellen;
5 kleine kipfilets;
platte peterselie;
1 ui;
4 middelgrote kruimige aardappelen;
2 puntjes "la vache qui rit"kaas;
gemberpoeder en paprikapoeder naar smaak;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
zonnenbloemolie om in te bakken.

Zo maak je het:

Doe de kipfilets in een keukenmachine samen met
de ui, wat platte peterselie, de specerijen en zout en
peper naar smaak en een scheutje olijfolie.
Maal alles goed door elkaar tot een gladde massa.
Bak het kipgehaktmengsel in een koekenpan al omscheppend
gaar.
Houd apart.

Kook de geschilde aardappelen gaar in wat water, giet ze
goed af en prak ze fijn met een vork.
Vermeng met de puntjes kaas en voeg zout naar smaak toe.
Houd apart.

Maak driehoekige of cigaarvormige bricks van de deegvellen
met de vullingen.
Plak de bricks dicht met een papje van bloem met water.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden en bak daarin de bricks
goudbruin en krokant. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Dien op met een lekker sausje.


Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie