Vierkante Bricks met spinazie en "La vache qui rit" kaasjes
De welbekende "La vache qui rit"- smeerkaasjes worden vaak gebruikt in de Marokkaanse/Noord-Afrikaanse keuken om lekkere hapjes mee te bereiden.
Hier is weer zo'n recept waarin ze worden verwerkt:
Dit heb je nodig:
10 filodeegvellen;
300 gram diepvries spinazie a la creme;
10 cl. room;
twee handjes geraspte Emmenthaler kaas (of evt. Leerdammer);
3 eieren;
4 puntjes "La vache qui rit" -smeerkaas;
zout en peper naar smaak;
1 dessertlepel komijnpoeder;
olie of gesmolten boter.
Zo maak je het:
Bereid de spinazie zoals op het pak staat aangegeven.
Laat goed uitlekken.
Vermeng in een kom de eieren, de room, zout, peper, komijnpoeder, geraspte kaas en de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit"-kaasjes met elkaar. Goed vermengen.
Voeg er de inmiddels afgekoelde en uitgelekte spinazie aan toe en vermeng opnieuw goed.
Neem twee velletjes filodeeg en smeer elk velletje in met gesmolten boter of olie en leg ze op elkaar.
Schep flink wat van de spinazie-kaasvulling in het midden van het filodeeg en vouw tot een vierkant pakketje.
Doe hetzelfde met nog 8 andere velletjes (je krijgt met dit recept dus uiteindelijk 5 pakketjes).
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de Bricks op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven tot de Bricks goudbruin zijn.
Meteen opdienen met b.v. een lekkere salade en een pittige saus.
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Vierkante Bricks met spinazie en "La vache qui rit"
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Vierkante Bricks met spinazie en "La vache qui rit"
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.