Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)

Bericht door Amber » 13-07-2013 18:33

Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)

Heerlijke gegrillde spiesjes van kruidige lamskefta (=gehakt).

Dit heb je nodig:

500 grams lamsgehakt;
2 dessertlepels komijnpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 mespuntje gemalen nootmuskaat;
10 blaadjes verse mint;
1 handje platte peterselie;
1 handje verse koriander;
1 ui;
2 eetlepels olijfolie;
1 dessertlepel zout;
1 dessertlepel zwarte peper.

Zo maak je het:

Hak de ui fijn.
Doe het gehakt in een kom en voeg er de fijngehakte ui
en de specerijen aan toe.
Hak ook de blaadjes mint, de platte peterselie en de verse
koriander fijn en voeg dat aan het gehakt toe.
Vermeng alles goed en vergeet niet zout en peper toe te
voegen.
Maak van het gehaktmengsel een soort "worstjes" en steek
daar een satéprikker doorheen.
Grill ze boven een hete grill of barbecue of leg ze op een met
bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven.
Draai ze wel een keertje om zodat ook de andere kant mooi
goudbruin wordt.

Dien meteen op met daarbij lekker Marokkaans brood, sausjes en
salade.

n.b.Je kunt de hoeveelheid specerijen in het lamsgehakt naar je eigen smaak aanpassen; vind je het te weinig, gebruik dan extra, vind je het te veel, gebruik dan wat minder.

Afbeelding

Afbeelding

N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie