Marokkaanse gevulde minibroodjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Marokkaanse gevulde minibroodjes

Bericht door Amber » 14-07-2013 15:03

Marokkaanse gevulde minibroodjes

Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ze gebakken zijn dan vul je ze met een lekkere groenten-gehaktvulling.


Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
300 ml. lauw water;
500 gram bloem;
150 gram fijn griesmeel;
1 eetlepel olijfolie;
1 dessertlepel suiker;
1/2 dessertlepel zout;
1 zakje gedroogde gist.

Voor de vulling:
200 gram gehakt (lams- of runder);
1 groene paprika;
1 rode paprika;
1 ui;
olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

De broodjes:
Vermeng de gedroogde gist. de suiker en een half glas
lauw water met elkaar in een kommetje.

Doe de rest van de ingrediënten in een keukenmachine
of gebruik een mixer met deeghaken of gebruik gewoon
je handen.
Vermeng alles goed met elkaar en kneed het deeg totdat
je een mooie bol krijgt.
Bedek de kom met het deeg met een schone doek of met
plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.
Vorm het deeg dan weer tot je een mooie bol krijgt en
bestrooi dan een werkvlak met wat bloem.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en steek er met een ronde
uitsteekvorm rondjes uit.
Bedek die weer met een doek en laat nog 15 minuten rijzen.

Gebruik een grote anti-aanbak koekepan om de broodjes
te bakken. Gebruik geen olie of zo.
Verhit de pan goed en bak een paar broodjes tegelijk aan
beide kanten.
De broodjes zwellen tijdens het bakken vanzelf op.
Laat afkoelen.

Maak de vulling:
Hak de ui fijn en fruit die al omscheppend in een scheut
olijfolie.
Voeg het gehakt toe, schep door elkaar en bak rul.
Snijd de paprika's in hele kleine stukjes en voeg toe aan
de vulling.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak alles al omscheppend totdat het gaar is.

Vul de broodjes:
Snijd de broodjes open en vul ze met een lepel van de vulling.

EET SMAKELIJK!!
Afbeelding
n.b.Dit recept vind je ook op mijn weblog; klik op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 15-07-2013 15:51

Uitstekend recept voor de Ramadan. Thank you :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 15-07-2013 16:04

You're welcome.... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie