Marokkaanse sinaasappel/wortelsalade

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Marokkaanse sinaasappel/wortelsalade

Bericht door Amber » 26-07-2013 21:17

Marokkaanse sinaasappel/wortelsalade

Lekkere frisse salade van geraspte worteltjes vermengd met sinaasappelsap; een heerlijke combinatie.....

Dit heb je nodig:

4 wortelen;
3 uitgeperste sappige sinaasappels;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1 eetlepel suiker (naar eigen smaak, je
kunt het ook weglaten).

Zo maak je het:

Schrap de wortelen en rasp ze met een fijne rasp.
Voeg er het sinaasappelsap, het oranjebloesemwater en
het kaneelpoeder aan toe en schep door elkaar.
Voeg suiker toe als de sinaasappels die je hebt gebruikt
niet zoet genoeg zijn.
Zet goed koel in de koelkast en dien op in mooie schaaltjes
versierd met een blaadje verse mint.
Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 27-07-2013 01:22

Heel bekend en heel geliefd binnen ons gezin. Vooral nu tijdens de Ramadan staat hij regelmatig op tafel. En soms in plaats van worteltjes een zak ijsbergsla met sinasappel. Ook heeeeeeeeeeel errug lekkur :pot
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Jamila
lid
Berichten: 97
Lid geworden op: 15-05-2013 12:49

Bericht door Jamila » 27-07-2013 12:46

Ja hier is de ijsbergsla,kiwi en sinasappel zo favoriet.....

Maar wortel lijkt me een welkome afwisseling,wat ik van vroeger meekreeg,was een komkommer raspen en dan beetje suiker ermee.mijn moeder nam dan de versie met azijn.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 27-07-2013 13:44

Geraspte komkommer met suiker en azijn is ook heel erg lekker fris....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 27-07-2013 13:45

Amber schreef:Geraspte komkommer met suiker en azijn is ook heel erg lekker fris....
Zo maakte mijn moeder vroeger komkommer klaar. :grin:

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 27-07-2013 14:10

Mijn moeder niet; die gebruikte gewoon slasaus door de geraspte komkommer, maar mijn oma wél; het is een ouderwetse bereidingswijze..... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 27-07-2013 14:12

Ik vind het ook nog weleens lekker hoor. Maar maak meestal komkommer aan met vers citroensap, beetje zout en klein scheutje olie.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 27-07-2013 15:33

Zo maak ik hem ook het liefste Nur. Maar met suiker ga ik vanavond uitproberen :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 27-07-2013 20:10

Is helemaal niet zo gek toch? Ook augurken zijn zoetzuur.... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie