Syrische pistache-sesamkoekjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Syrische pistache-sesamkoekjes

Bericht door Amber » 13-08-2013 15:41

Syrische pistache-sesamkoekjes


Een fijn koekje uit het Midden Oosten en wel uit Syrië......

Dit heb je nodig:

200 gram zachte roomboter;
160 gram suiker;
490 gram bloem;
2 eieren;
2 koffielepels vanille;
2 koffielepels azijn;
1 koffielepel bakpoeder;
1 mespuntje zout;
100 gram grofgemalen pistachenootjes;
250 gram sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Mix de roomboter met de suiker tot een romige wit
mengsel.
Voeg er één voor één de eieren aan toe en dan de
vanille en de azijn.
Voeg een mespuntje zout toe.
Vermeng de bloem met het bakpoeder en werk dat
door het boter/suikermengsel.
Vorm het deeg tot een bol, dek af en laat 10 minuten
rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg
Rol de bolletjes eerst door de grofgehakte pistachenootjes
en dan door de sesamzaadjes.
Druk ze aan de bovenkant een beetje in.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op.
Laat ongeveer 15-20 bakken in de voorverwarmde oven.

Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een
goed afgesloten koekblik.


Afbeelding
Afbeelding

Dit recept is natuurlijk ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor hieronder op www en je bent er zó....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie