Gevulde courgette/paprika/tomaat (Mahchi)
Geplaatst: 13-08-2013 15:47
Gevulde courgette/paprika/tomaat (Mahchi)
Ook dit is een gerecht uit het Midden Oosten maar het wordt ook gemaakt in Noord Afrika.....heerlijke gevulde groenten in een lekkere saus.......
Dit heb je nodig:
Voor de saus:
1 fijngehakte ui;
3 tenen fijngehakte knoflook;
4 grote tomaten (of een blik gepelde tomaten);
1 eetlepel tomatenpuree;
300 ml. water;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels olijfolie.
De groenten:
6 ronde courgettes;
6 kleine groene paprika's;
6 trostomaten.
Voor de vulling van de groenten:
600 gram gehakt;
1 fijngehakte ui;
3 fijngehakte tenen knoflook;
5 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 ei;
100 gram gekookte rijst;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Maak eerst de saus:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte
ui en de knoflook.
Voeg er de geraspte tomaten of de geplette gepelde tomaten
uit blik toe en de tomatenpuree.
Schep alles goed door elkaar en laat enkeleminuten zachtjes
sudderen.
Voeg het water toe en peper en zout naar smaak en laat
zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling van de
groenten.
Was alle groenten, snijd de bovenkant van de courgettes
en hol ze uit; snijd de paprika in de breedte in tweeën en
verwijder de zaadjes en witte delen; snijd het kapje van de
tomaten en hol ze uit.
Vul de groenten met de klaargemaakte vulling.
Plaats ze in een pan en bedek met de saus.
Breng aan de kook en laat de groenten op heel zacht vuur
in 30 minuten langzaam gaar worden met het deksel op
de pan.
Ook dit is een gerecht uit het Midden Oosten maar het wordt ook gemaakt in Noord Afrika.....heerlijke gevulde groenten in een lekkere saus.......
Dit heb je nodig:
Voor de saus:
1 fijngehakte ui;
3 tenen fijngehakte knoflook;
4 grote tomaten (of een blik gepelde tomaten);
1 eetlepel tomatenpuree;
300 ml. water;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels olijfolie.
De groenten:
6 ronde courgettes;
6 kleine groene paprika's;
6 trostomaten.
Voor de vulling van de groenten:
600 gram gehakt;
1 fijngehakte ui;
3 fijngehakte tenen knoflook;
5 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 ei;
100 gram gekookte rijst;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Maak eerst de saus:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte
ui en de knoflook.
Voeg er de geraspte tomaten of de geplette gepelde tomaten
uit blik toe en de tomatenpuree.
Schep alles goed door elkaar en laat enkeleminuten zachtjes
sudderen.
Voeg het water toe en peper en zout naar smaak en laat
zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling van de
groenten.
Was alle groenten, snijd de bovenkant van de courgettes
en hol ze uit; snijd de paprika in de breedte in tweeën en
verwijder de zaadjes en witte delen; snijd het kapje van de
tomaten en hol ze uit.
Vul de groenten met de klaargemaakte vulling.
Plaats ze in een pan en bedek met de saus.
Breng aan de kook en laat de groenten op heel zacht vuur
in 30 minuten langzaam gaar worden met het deksel op
de pan.