Algerijnse bloemkoolsoep
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Algerijnse bloemkoolsoep
Algerijnse bloemkoolsoep
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken......
Dit heb je nodig:
400 gram bloemkoolroosjes;
200 gram aardappelen;
200 gram prei;
1 teentje knoflook;
zout en peper naar smaak;
30 gram roomboter;
1 kippenbouillonblokje;
4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;
4 eetlepels crème fraîche;
1 liter water.
Zo maak je het:
Smelt de boter in een pan.
Voeg er de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes
en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen aan toe.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar
en laat alles 5 minuten bakken.
Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje.
Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag.
Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel
op de pan.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème
fraîche door de soep.
Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze.
(bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen
korianderzaad en dille).
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken......
Dit heb je nodig:
400 gram bloemkoolroosjes;
200 gram aardappelen;
200 gram prei;
1 teentje knoflook;
zout en peper naar smaak;
30 gram roomboter;
1 kippenbouillonblokje;
4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;
4 eetlepels crème fraîche;
1 liter water.
Zo maak je het:
Smelt de boter in een pan.
Voeg er de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes
en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen aan toe.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar
en laat alles 5 minuten bakken.
Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje.
Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag.
Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel
op de pan.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème
fraîche door de soep.
Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze.
(bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen
korianderzaad en dille).
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.