Hummus

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Hummus

Bericht door Amber » 21-10-2013 12:30

HUMMUS

Dit is een gerechtje dat steeds bekender wordt in Nederland; je kunt het tegenwoordig ook kopen in heel veel Nederlandse supermarkten,maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Het is ook eenvoudig......

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:

1 groot blik kikkererwten, uitgelekt (ongeveer 500 gram);
1 eetlepel tahini (sesampasta);
125 ml. water (ongeveer, zelf even kijken);
2 fijngehakte tenen knoflook;
het sap van 2 citroenen;
zout, peper en paprikapoeder naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een blender of een keukenmachine
behalve de olijfolie (die voeg je op het laatste moment toe).
Je kunt ook een beetje komijnpoeder toevoegen (als je dat
lekker vindt en naar smaak).
Blend of mix alles goed door elkaar en voeg op het laatst de
olijfolie toe.

Serveer op een mooi schaaltje (bestrooi met wat paprikapoeder
en versier met een blaadje mint of koriander) samen met lekker
Marokkaans-of stokbrood en daarbij misschien wat partjes tomaat/komkommer
etc.

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 22-10-2013 09:39

Ik ga dit recept rap aan mijn zoon geven!

Hij is er dol op en eerlijk gezegd is het bij meneer Heyn best prijzig.
Trouwens, "vers" zelf bereid is naar mijn mening altijd beter.

Btw Amber, ik kocht deze zomer in Frankrijk ook een dergelijk
product maar dan is het bereid met aubergines en o.a. knoflook.

Ik heb het kuipje nog en het heet caviar d'aubergines.

Ken je dit ook?

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 22-10-2013 14:45

Ja, ik ken dat wel maar dat is geen Hummus; het is dan idd. een soort "auberginekaviaar";het recept daarvan staat ook op mijn weblog:

HIER DUS (klik)
Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 23-10-2013 14:22

Had ik natuurlijk moeten zoeken en dus kunnen vinden op je weblog ...

Dankjewel, ik ga het nog deze week uitproberen.

Vind aubergines gewoon nergens naar smaken, maar dit hapje
weer wel erg lekker ....

:shopping:

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 23-10-2013 20:18

Aubergine heeft natuurlijk niet zoveel smaak van zichzelf, dus die smaak moet je er zelf aan geven door het lekker op smaak te brengen met van alles en nog wat.
Ik houd ook erg van gebakken aubergine in een krokant jasje; ik eet dat vaak bij vis (doen ze ook in Marokko als onderdeel van de bijgerechten/salades die worden geserveerd bij gebakken visschotels.....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie