Chorba met kip en couscous
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Chorba met kip en couscous
Deze soep is bij mij thuis écht een toppertje; ik maak het heel vaak; ten eerste omdat ik écht een soepmens ben en ook omdat je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt en het kinderlijk eenvoudig te maken is.
Het is een niet-gebonden soep, maar doordat er veel kip en couscous ingaan krijg je toch een stevige soep.
Omdat het buiten wél op de herfst lijkt (zo koud en nat is het) is dit soepje een goed idee......
Chorba met kip en couscous
Dit heb je nodig:
750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.
Zo maak je het:
Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.
Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.
Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Het is een niet-gebonden soep, maar doordat er veel kip en couscous ingaan krijg je toch een stevige soep.
Omdat het buiten wél op de herfst lijkt (zo koud en nat is het) is dit soepje een goed idee......
Chorba met kip en couscous
Dit heb je nodig:
750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.
Zo maak je het:
Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.
Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.
Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Echt doen hoor.....je krijgt er een flinke pan soep met deze ingrediënten en ja, kip is natuurlijk wel het hoofdingrediënt van deze soep,dus dat moet je wel even gaan halen.....
Ik doe er dan altijd lekker veel chilipeper in; maakt het lekker pittig....
Ik doe er dan altijd lekker veel chilipeper in; maakt het lekker pittig....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ja, "gewoon" couscous(met groenten?) is natuurlijk ook hartstikke lekker maar daarom vind ik deze soep ook zo fijn om te maken;juist omdát er couscous in zit......
Eet smakelijk in elk geval straks....
Eet smakelijk in elk geval straks....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
Heeee Amburrrrr, wat doet jouw reactie in mijn reactie
Twijfelde heel even aan mezelf. Heb IK dat geschreven ? Hahahaha.
En om meteen antwoord te geven: het is een recept van mijn schoonmoeder en die heeft ´het´ geleerd in Fes.
Jouw versie van uien en rozijnen ken ik ook maar in feite maken wij eigenlijk altijd de hierboven omschreven couscous.
Met spruitjes lijkt mij ook erg lekker. Een Nederlandse variant
Twijfelde heel even aan mezelf. Heb IK dat geschreven ? Hahahaha.
En om meteen antwoord te geven: het is een recept van mijn schoonmoeder en die heeft ´het´ geleerd in Fes.
Jouw versie van uien en rozijnen ken ik ook maar in feite maken wij eigenlijk altijd de hierboven omschreven couscous.
Met spruitjes lijkt mij ook erg lekker. Een Nederlandse variant
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Oeps : niet netjes van mij; kleine vergissing....nieuwigheid, moet je maar denken.....
Ik schreef dus:
Combineer jij groenten in de couscous met rozijnen?
Dat is dan vast een streekgebonden versie?
Ik maak de éne keer couscous met ui,tomaat,courgette,wortel,pompoen, soms wat tuinbonen en soms zelfs wat spruitjes (lekker hoor in de couscous) en de andere keer maak ik een zoete versie met uien en rozijnen, ook erg lekker......
Ik schreef dus:
Combineer jij groenten in de couscous met rozijnen?
Dat is dan vast een streekgebonden versie?
Ik maak de éne keer couscous met ui,tomaat,courgette,wortel,pompoen, soms wat tuinbonen en soms zelfs wat spruitjes (lekker hoor in de couscous) en de andere keer maak ik een zoete versie met uien en rozijnen, ook erg lekker......
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.