Algerijnse wittebonenschotel met vlees
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Algerijnse wittebonenschotel met vlees
Algerijnse wittebonenschotel met vlees
Vooral nu het winter is en buiten guur is zo'n lekkere wittebonenschotel precies wat je nodig hebt.....
Dit heb je nodig:
400 gram zacht rund- of kalfsvlees (in stukken);
500 gram witte bonen (1 nacht laten weken in water);
2 wortelen (in blokjes gesneden);
2 tomaten (in stukjes gesneden);
2 vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden);
1 ui (grofgehakt);
2 tenen knoflook (fijngehakt);
2 koffielepels komijnpoeder;
1 meiknolletje (in blokjes gesneden);
1 tak bleekselderij (in stukjes gesneden);
1 groente- of rundvleesbouillonblokje;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels oilijfolie;
1 eetlepel tomatenpuree;
water.
Zo maak je het:
Doe in een snelkook-pan de olie, het vlees, het
bouillonblokje, de geweekte en uitgelekte bonen en alle groenten behalve
de aardappelblokjes,de tomatenpuree, zout en peper naar smaak en 1 koffielepel
komijnpoeder.
Bedek met zoveel water dat alles nét onder staat.
Kook alles in tenminste 40 minuten gaar.
Open dan het deksel en voeg de in stukken gesneden aardappel
toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
Roer er aan het einde van de kooktijd nog 1 koffielepel komijnpoeder
doorheen.
Heb je nu geen snelkookpan, dan gelden er langere kooktijden.
Kijk dan af en toe zelf of het vlees en de groenten gaar zijn.
Dien kokendheet op in een mooie schaal en geef daarbij lekker brood.
Dit recept staat natuurlijk ook opmijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er zó.
Vooral nu het winter is en buiten guur is zo'n lekkere wittebonenschotel precies wat je nodig hebt.....
Dit heb je nodig:
400 gram zacht rund- of kalfsvlees (in stukken);
500 gram witte bonen (1 nacht laten weken in water);
2 wortelen (in blokjes gesneden);
2 tomaten (in stukjes gesneden);
2 vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden);
1 ui (grofgehakt);
2 tenen knoflook (fijngehakt);
2 koffielepels komijnpoeder;
1 meiknolletje (in blokjes gesneden);
1 tak bleekselderij (in stukjes gesneden);
1 groente- of rundvleesbouillonblokje;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels oilijfolie;
1 eetlepel tomatenpuree;
water.
Zo maak je het:
Doe in een snelkook-pan de olie, het vlees, het
bouillonblokje, de geweekte en uitgelekte bonen en alle groenten behalve
de aardappelblokjes,de tomatenpuree, zout en peper naar smaak en 1 koffielepel
komijnpoeder.
Bedek met zoveel water dat alles nét onder staat.
Kook alles in tenminste 40 minuten gaar.
Open dan het deksel en voeg de in stukken gesneden aardappel
toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
Roer er aan het einde van de kooktijd nog 1 koffielepel komijnpoeder
doorheen.
Heb je nu geen snelkookpan, dan gelden er langere kooktijden.
Kijk dan af en toe zelf of het vlees en de groenten gaar zijn.
Dien kokendheet op in een mooie schaal en geef daarbij lekker brood.
Dit recept staat natuurlijk ook opmijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er zó.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25