Gekruide Tarly met koriander

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Gekruide Tarly met koriander

Bericht door Amber » 20-02-2014 15:14

Gekruide Tarly met koriander

Tarly is een graanprodukt dat goed verkrijgbaar is bij de supermarkt (zie afbeelding 2). Kan je het nu niet vinden of vind je het lekkerder, gebruik dan bulgur....

Dit heb je nodig:

1 pak Tarly (of 250 gram bulghur);
2 mooie rijpe trostomaten;
1 ui;
2 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel paprikapoeder;
½ koffielepel chilipeper;
een handvolfijngehakte verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Kook de tarly of de bulghur gaar zoals vermeld op de verpakking.
Laat goed uitlekken.

Hak de ui en de tenen knoflook fijn en fruit ze in de hete olie in een
pan.
Voeg er de in zeer kleine stukjes gesneden of gehakte tomaten aan
toe en fruit die even mee.
Voeg er dan de specerijen, peper en zout naar smaak en de tomaten-puree aan toe, schep alles goed door elkaar en laat 10-15 minuten zachtjes stoven.
Voeg er als dat nodig is wat water aan toe zodat je een smeuiige saus krijgt.

Vermeng deze saus met de gekookte Tarly/bulghur en bestrooi met de fijngehakte verse koriander.

AfbeeldingAfbeelding


Dit recept is afkomstig van mijn weblog;klik daarvoor hieronder op www.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 21-02-2014 15:43

Tarly ken ik niet Bulgur wel.
Lekker receptje Amber :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 21-02-2014 15:59

Tarly vind je gewoon in elke supermarkt in hetzelfde schap als de rijst, de pasta
e.d. In Belgie en Frankrijk noemen ze het Ebly.
Het is voorgekookte tarwe.
Je kunt er van alles mee doen, net zoals met rijst, pasta, couscous, etc.
Lekker hoor...... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie