Hazelnootmaantjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Hazelnootmaantjes

Bericht door Amber » 06-03-2014 16:54

Hazelnootmaantjes

Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie
maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke
smaak aan deze koekjes.....

Dit heb je nodig:

155 gram gesmolten roomboter;
40 gram poedersuiker;
270 gram bloem;
70 gram fijngemalen hazelnoten;
80 grof gemalen hazelnoten;
1 snufje zout;
1 theelepel vanille-essence;
1 eigeel;
1/4 koffielepel bakpoeder;
3 eetlepels oranjebloesemwater;
3 eetlepels melk.

Zo maak je het:

Meng in een kom de bloem, het zout, het bakpoeder,
de poedersuiker, de fijngemalen hazelnoten en de vanille met elkaar.
Voeg er dan de gesmolten roomboter aan toe en
vermeng en verkruimel het deeg tussen je vingers.
Klop het eigeel los en vermeng dat met de melk en
het oranjebloesemwater.
Vermeng dat met het bloemmengsel.
Kneed het deeg goed, dek het dan af en laat 15 minuten
rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak daar
balletjes van.
Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
Bestrijk die met een kwastje met wat melk en bedek ze goed
met de grofgehakte hazelnoten.

Leg de maantjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en
zet die in de voorverwarmde oven.
Laat 20-25 bakken.

Je kunt de maantjes, als je dat wilt, overgieten met een suikersiroop
of een siroop van warmgemaakte honing.


Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie