Tajine tomaten en eieren
Geplaatst: 08-04-2014 15:42
Tajine tomaten en eieren
Heb je eens een keertje geen zin in vlees of vis, maak dan deze lekkere en snel klaar tajine van tomaten met eieren.
Dit heb je nodig:
3 zachte (vlees- of tros)tomaten;
1 ui;
2 eieren;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
een beetje fijngehakte platte peterselie.
Zo maak je het:
Hak de ui en fruit ze in een tajine (of in een kookpan) in een
scheut olijfolie.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze bij de gefruite
ui.
Doe er dan de specerijen,peper en zout naar smaak en de helft van
de fijngehakte platte peterselie bij.
Schep alles door elkaar en laat 10-12 minuten zachtjes stoven.
Breek er dan de eieren boven (zorg dat je de eigelen heel laat),
zet het deksel er op en laat nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
Het eigeel moet nog zacht zijn.
Haal van het gas en strooi er de rest van de fijngehakte platte
peterselie overheen.
Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans/Turks brood.
Heb je eens een keertje geen zin in vlees of vis, maak dan deze lekkere en snel klaar tajine van tomaten met eieren.
Dit heb je nodig:
3 zachte (vlees- of tros)tomaten;
1 ui;
2 eieren;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
een beetje fijngehakte platte peterselie.
Zo maak je het:
Hak de ui en fruit ze in een tajine (of in een kookpan) in een
scheut olijfolie.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze bij de gefruite
ui.
Doe er dan de specerijen,peper en zout naar smaak en de helft van
de fijngehakte platte peterselie bij.
Schep alles door elkaar en laat 10-12 minuten zachtjes stoven.
Breek er dan de eieren boven (zorg dat je de eigelen heel laat),
zet het deksel er op en laat nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
Het eigeel moet nog zacht zijn.
Haal van het gas en strooi er de rest van de fijngehakte platte
peterselie overheen.
Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans/Turks brood.