Opgerolde amandel-olijvenbroodjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Opgerolde amandel-olijvenbroodjes

Bericht door Amber » 19-04-2014 17:30

Geen recept van mijzelf maar van de schrijfster Hassnae Bouazza dat ik vond op haar eigen website AÏCHA QUANDISHA.NL (klik)

Opgerolde amandel-olijvenbroodjes

Olijven en amandel samen? Het werkt! De combinatie zorgt voor een heerlijk luchtig en bijzonder broodje voor op je brunch-/lunch-/buffet-/paastafel.

Voor 18 stuks
Ingrediënten voor het brood:

500 gram bloem
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram zachte boter of margarine
250 ml verwarmde karnemelk

Voor de vulling:
300 gram zwarte olijven zonder pit (goed laten uitlekken)
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Snufje zout en snufje peper
100 gram grof gehakte witte amandelen

Voor het bestrijken van de broodjes:
1 heel ei, losgeklopt met een snufje zout of 2 eierdooiers losgeklopt met 1 eetlepel melk

Bereiding:
Meng bloem met zout, suiker, gist, bakpoeder (dat helpt het rijzen te versnellen en als meelverbeteraar), olie en karnemelk (bij het verwarmen van de karnemelk schift het, dat geeft niet). Kneed de ingrediënten tot een deeg ontstaat. Voeg nu de boter of margarine toe en kneed nogmaals tot de boter/margarine is opgenomen door het deeg. Laat het deeg rijzen tot dubbel volume. Dat duurt zeker een uur, kan ook iets langer zijn.

In de tussentijd maak je de vulling. Hak de amandelen grof.
(zie voor de foto's van de bereidingswijze de site)
Pureer de olijven met geperste knoflook. Voeg olie toe om gemakkelijk een puree te krijgen.
Pak nu het gerezen deeg. Rol het uit tot een grote lap.
Bestrijk de lap met olijvenpasta.
Strooi de amandelen erover.
Rol nu het deeg tot een grote rol.
Snij de rol in 18 stukjes van ongeveer 2 centimeter dik.
Zet de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Laat de plakjes 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes met eiermengsel.

Bak de broodjes in 20 minuten gaar. Bij een heteluchtoven kun je 2 bakplaten tegelijk laten bakken, maar dan wel op 180 graden.

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 23-04-2014 15:33

Klinkt aantrekkelijk
Heb je het zelf al uitgeprobeerd Amber en zo ja, wat vond je er van?
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 23-04-2014 16:02

Nee, nog niet zelf geprobeerd, maar ze leken me wel lekker.
Ik ben alleen op dit moment dus ik zie wel wanneer ik ze ga maken. :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie