Pagina 1 van 1

Opgerolde amandel-olijvenbroodjes

Geplaatst: 19-04-2014 17:30
door Amber
Geen recept van mijzelf maar van de schrijfster Hassnae Bouazza dat ik vond op haar eigen website AÏCHA QUANDISHA.NL (klik)

Opgerolde amandel-olijvenbroodjes

Olijven en amandel samen? Het werkt! De combinatie zorgt voor een heerlijk luchtig en bijzonder broodje voor op je brunch-/lunch-/buffet-/paastafel.

Voor 18 stuks
Ingrediënten voor het brood:

500 gram bloem
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram zachte boter of margarine
250 ml verwarmde karnemelk

Voor de vulling:
300 gram zwarte olijven zonder pit (goed laten uitlekken)
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Snufje zout en snufje peper
100 gram grof gehakte witte amandelen

Voor het bestrijken van de broodjes:
1 heel ei, losgeklopt met een snufje zout of 2 eierdooiers losgeklopt met 1 eetlepel melk

Bereiding:
Meng bloem met zout, suiker, gist, bakpoeder (dat helpt het rijzen te versnellen en als meelverbeteraar), olie en karnemelk (bij het verwarmen van de karnemelk schift het, dat geeft niet). Kneed de ingrediënten tot een deeg ontstaat. Voeg nu de boter of margarine toe en kneed nogmaals tot de boter/margarine is opgenomen door het deeg. Laat het deeg rijzen tot dubbel volume. Dat duurt zeker een uur, kan ook iets langer zijn.

In de tussentijd maak je de vulling. Hak de amandelen grof.
(zie voor de foto's van de bereidingswijze de site)
Pureer de olijven met geperste knoflook. Voeg olie toe om gemakkelijk een puree te krijgen.
Pak nu het gerezen deeg. Rol het uit tot een grote lap.
Bestrijk de lap met olijvenpasta.
Strooi de amandelen erover.
Rol nu het deeg tot een grote rol.
Snij de rol in 18 stukjes van ongeveer 2 centimeter dik.
Zet de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Laat de plakjes 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes met eiermengsel.

Bak de broodjes in 20 minuten gaar. Bij een heteluchtoven kun je 2 bakplaten tegelijk laten bakken, maar dan wel op 180 graden.

Afbeelding

Geplaatst: 23-04-2014 15:33
door maryam-ingrid
Klinkt aantrekkelijk
Heb je het zelf al uitgeprobeerd Amber en zo ja, wat vond je er van?

Geplaatst: 23-04-2014 16:02
door Amber
Nee, nog niet zelf geprobeerd, maar ze leken me wel lekker.
Ik ben alleen op dit moment dus ik zie wel wanneer ik ze ga maken. :grin: