Falafel"taart"

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Falafel"taart"

Bericht door Amber » 29-04-2014 13:42

Falafel"taart"

Wie kent niet die lekkere, gefrituurde en krokante snacks uit het Midden Oosten? Ook hier zijn ze populair en zelfs kant en klaar verkrijgbaar bij verschillende grote supermarkten.
Hieronder vind je het recept voor een grote Falafel"taart" die niet gefrituurd wordt maar gebakken in de oven.

Dit heb je nodig:

250 gram gedroogde tuinbonen;
30 gram fijngehakte platte peterselie;
30 gram fijngehakte verse koriander;
50 gram prei;
1 ui;
4 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel korianderpoeder;
zout naar smaak;
1/2 koffielepel scherpe rode peper;
1 koffielepel komijnpoeder;
3 eetlepels bloem;
1/2 koffielepel zuiveringszout (baksoda);
1/2 koffielepel bakpoeder;
4 eieren;
2 eetlepels olijfolie.

Voor de garnering:
Dunne plakjes tomaat, augurk en radijs.

Zo maak je het:

Laat de gedroogde tuinbonen 1 nacht weken in koud water.
Laat ze daarna goed uitlekken.

Maal de tuinbonen, de prei, de ui, de knoflook, de platte peterselie,
de verse koriander, de specerijen en zout naar smaak tot een gladde
massa in een keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren los in een kom. Roer er de bloem, het zuiveringszout en
het bakpoeder doorheen.
Vermeng dan goed met de tuinbonenmassa.

Vet een bakvorm goed in en schep de massa er in.
Laat de falafeltaart 35-45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Garneer de falafeltaart met de dunne plakjes tomaat, augurk, radijs etc.


AfbeeldingAfbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie