verse muntthee

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Gast

verse muntthee

Bericht door Gast » 27-05-2013 19:05

Hoe zet ik het lekkerst verse Muntthee?
Op de Opvang heb ik heel veel bezoekers die hier wel zin in hebben.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 27-05-2013 21:05

Ik zal het recept voor je neerzetten (van hoe ík 'm maak).
Het staat ook op mijn weblog bij 50Plusser.
Ik heb het recept pas nog in een Prikker gezet.
Eventjes opzoeken......
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 27-05-2013 21:12

Bij de Prikkers op 50Plusser staat het recept HIER (klik) , maar ik zal het ook hier eventjes plaatsen:

MAROKKAANSE MINTTHEE

Ik hou erg van thee en dan drink ik vaak thee met verschillende smaakjes.
Koffie drink ik ook graag; elke dag wel een Senseootje of drie .
Waar ik ook erg van houd, is Marokkaanse mintthee; omdat ik ooit getrouwd was met een Marokkaanse man heb ik dat tientallen jaren geleden leren drinken en bereiden; er is een speciale methode voor en dat deel ik graag met jullie.
Het is thee die hoort bij de beroemde gastvrijheid van Marokkanen en die je altijd en overal zal worden aangeboden wanneer je bij hen op bezoek komt.
In het recept wordt heel veel suiker gebruikt (Marokkanen zijn echt zoetekouwen), maar zelf gebruik ik dat niet meer; ik drink het zónder maar je kunt er natuurlijk ook zoetjes voor gebruiken.

Dit heb je nodig:


Een Marokkaanse theepot (Berrad) of een aluminium theepot die je op het gas kunt zetten;
een flinke eetlepel groene thee (Gunpowder);
bosje verse munt (Nanaa, te verkrijgen bij een Marokkaanse winkel of op de markt);
5 eetlepels suiker;
kokend water.

Zo maak je het:

Spoel de theepot om met een scheut kokend water.
Doe er 1 volle eetlepel groene thee in.
Giet daar een scheut kokend water op, laat rondwalsen in de pot en giet het water weer af.
Was de verse munt en prop het bosje munt in de theepot.
Schep er vijf eetlepels suiker bij.
Giet de theepot vol met kokend water.
Zet de pot op het gas en laat de thee langzaam op laag gas trekken.
Haal, als de thee omhoog komt, de pot van het gas.
Roer de thee goed om en laat even staan.
Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot.
Schenk een klein beetje thee in een Marokkaans theeglas.
Proef of de thee sterk en zoet genoeg is.
Schenk zoveel glazen vol als er gasten zijn en serveer de thee met lekkere Marokkaanse koekjes er bij.
Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 27-05-2013 21:13

:thumbs-up:

Plaats reactie