Gekleurde amandelbolletjes

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Gekleurde amandelbolletjes

Bericht door Amber » 30-08-2014 12:35

Gekleurde amandelbolletjes


Heerlijke Marokkaans/Algerijnse amandelbolletjes
met een kleurtje naar keuze.....

Dit heb je nodig:
Voor ongeveer 12 stuks:
120 gram fijngemalen amandelen;
80 gram poedersuiker;
1 eiwit;
voedselkleurstof naar keuze.

Voor de afwerking:
amandelen;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de gemalen amandelen met de
poedersuiker.
Voeg er beetje bij beetje het losgeroerde eiwit aan toe
totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Het hangt van de grootte van het ei af of je al het eiwit
ervan gebruikt.
Voeg 2-3 druppels kleurstof naar eigen keuze toe en
meng dat door het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vorm kleine bolletjes met een doorsnede van 3 cm en
rol ze door wat poedersuiker.
Steek in elk bolletje 1 amandel.

Bak de bolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde
oven. Ze moeten aan de buitenkant stevig aanvoelen maar
niet kleuren.

Laat afkoelen op een rooster.

N.B.Als je wilt en als je dat lekker vindt dan kan je aan het deeg een paar druppels oranjebloesemwater toevoegen....

Afbeelding
Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 01-09-2014 17:28

Dat ziet er heerlijk uit en niet al te moeilijk :lol:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Bericht door Geertje » 01-09-2014 19:44

Dan kan je ook gewoon amandelmeel nemen toch? Dan hoef he he amandelen niet zelf te malen :-)
Zien er wel lekker uit! Binnenkort eens maken!

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 03-09-2014 15:53

Amber, doe je dan eerst de amandelen verwarmen om te ontvellen?
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 04-09-2014 00:29

Ik koop meestal blanke amandelen bij de Marokkaanse buurtsuper, maar je kunt natuurlijk ook bruine amandelen in kokend water doen zodat je de velletjes er gemakkelijk af kunt halen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 04-09-2014 09:38

Die heb ik namelijk altijd standaard in huis.
Ook lekker om zo tussendoor te eten :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie