Pagina 1 van 1

Gekleurde amandelbolletjes

Geplaatst: 30-08-2014 12:35
door Amber
Gekleurde amandelbolletjes


Heerlijke Marokkaans/Algerijnse amandelbolletjes
met een kleurtje naar keuze.....

Dit heb je nodig:
Voor ongeveer 12 stuks:
120 gram fijngemalen amandelen;
80 gram poedersuiker;
1 eiwit;
voedselkleurstof naar keuze.

Voor de afwerking:
amandelen;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de gemalen amandelen met de
poedersuiker.
Voeg er beetje bij beetje het losgeroerde eiwit aan toe
totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Het hangt van de grootte van het ei af of je al het eiwit
ervan gebruikt.
Voeg 2-3 druppels kleurstof naar eigen keuze toe en
meng dat door het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vorm kleine bolletjes met een doorsnede van 3 cm en
rol ze door wat poedersuiker.
Steek in elk bolletje 1 amandel.

Bak de bolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde
oven. Ze moeten aan de buitenkant stevig aanvoelen maar
niet kleuren.

Laat afkoelen op een rooster.

N.B.Als je wilt en als je dat lekker vindt dan kan je aan het deeg een paar druppels oranjebloesemwater toevoegen....

Afbeelding
Afbeelding

Geplaatst: 01-09-2014 17:28
door maryam-ingrid
Dat ziet er heerlijk uit en niet al te moeilijk :lol:

Geplaatst: 01-09-2014 19:44
door Geertje
Dan kan je ook gewoon amandelmeel nemen toch? Dan hoef he he amandelen niet zelf te malen :-)
Zien er wel lekker uit! Binnenkort eens maken!

Geplaatst: 03-09-2014 15:53
door maryam-ingrid
Amber, doe je dan eerst de amandelen verwarmen om te ontvellen?

Geplaatst: 04-09-2014 00:29
door Amber
Ik koop meestal blanke amandelen bij de Marokkaanse buurtsuper, maar je kunt natuurlijk ook bruine amandelen in kokend water doen zodat je de velletjes er gemakkelijk af kunt halen.

Geplaatst: 04-09-2014 09:38
door maryam-ingrid
Die heb ik namelijk altijd standaard in huis.
Ook lekker om zo tussendoor te eten :grin: