Honinggebak (Bligha)

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Honinggebak (Bligha)

Bericht door Amber » 30-08-2014 12:44

Honinggebak (Bligha)


Ik weet het, ik weet het, het Suikerfeest ligt
al weer een tijdje achter ons, maar dit gebak
(dat wel een beetje lijkt op chebakkia, maar
gemakkelijker te maken is) is ook lekker buiten
de feestdagen om bij een lekker glas Marokkaanse
thee.....


Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
80 gram gesmolten boter;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel kardamompoeder;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 koffielepel bakpoeder;
water om het tot een deeg te
kneden (een groot glas ongeveer);
olie om te bakken;
honing om het gebak in te dopen;
geroosterde sesamzaadjes om mee
te bestrooien.

Zo maak je het:

Maak eerst de deegvelletjes:
Vermeng de bloem met de gesmolten boter, het bakpoeder,
het kardamom- en kaneelpoeder en het zout en kneed dat
tot een glad en soepel deeg door er beetje bij beetje steeds
wat water aan toe te voegen.

Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot,
bedek met een schone doek en laat een half uurtje rusten.

Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol elk bolletje
zeer dun, bijna papierdun uit tot een ronde cirkel.
Bak de deegvellen in een anti-aanbak koekenpan aan
beide kanten; het deeg moet drogen en niet bruin worden.

Rol elke deegvel op tot een soort "sigaar" en plak de randen
dicht met wat eigeel of een papje van met water aangelengde
bloem.
Snijd deze cigaren in schuine stukken.

Verhit een flinke laag zonnenbloemolie in een koekenpan.
Bak daarin de stukken deeg totdat ze mooi goudbruin en
krokant zijn.
Haal ze uit de olie en doop ze meteen in de (warme) honing.
Laat ze uitlekken op een rooster en bestrooi met geroosterde
sesamzaadjes.



Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 01-09-2014 17:31

Lekkurrrrr :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie