Marokkaanse gevulde kip uit de oven

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Marokkaanse gevulde kip uit de oven

Bericht door Amber » 30-08-2014 12:51

Marokkaanse gevulde kip uit de oven


Een van mijn meest favoriete Marokkaanse kiprecepten;
gevuld met mihoen,kruiden en specerijen en daarna
goudbruin gebakken in de oven....mmmmmmm.............


Dit heb je nodig:

Voor de vulling:
150 gram kippenlevertjes/hartjes/maagjes
(vind je dat nou niks gebruik dan alleen
levertjes
);
1 fijngehakte ui;
60 gram mihoen (rijstvermicelli);
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 ingelegde citroen in kleine stukjes;
een handje groene olijven zonder pitjes
en in kleine stukjes gesneden;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel zout;
2-3 eetlepels olijfolie.

Voor de kip:
1 flinke kip;
2 grofgesneden uien;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/4 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel zout;
een klein glas water.

Zo maak je het:

De vulling van de kip:
Doe de mihoen in een kom, bedek met kokend
water, dek af met een deksel of een bord en
laat een paar minuten zo staan.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de
fijngehakte ui en knoflook aan toe.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden levertjes
(en hartjes en maagjes als je die lekker vindt)
aan toe samen met alle specerijen en zout en
laat alles al omscheppend op laag vuur bakken.

Laat de mihoen goed uitlekken en snijd of knip ze
in kleine stukjes en voeg toe aan de andere
ingrediënten in de pan.
Schep er de fijngehakte platte peterselie en de
fijngehakte verse koriander doorheen.
Laat alles nog een paar minuten al omscheppend
op laag vuur doorsudderen. Haal van het gas af.

Vul de kip met de vulling en maak het gat dicht
met 1-2 tandenstokers of met een draadje garen.

Vermeng in een kommetje de boter, de fijngehakte
knoflook. het zout en de specerijen en smeer de kip er aan
alle kanten goed mee in; goed inmasseren als het ware
en ook ónder de huid als dat kan.

Verwarm de oven op 200 graden.

Gebruik een braadpan of een braadslede.
Verdeel de grofgesneden ui over de bodem van de
braadpan of de braadslede.
Plaats daarop de gevulde kip.
Giet er een klein scheutje water overheen en doe
het deksel op de braadpan of bedek de braadslede
met aluminiumfolie.

Zet de braadpan of de braadslede in de voorverwarmde
oven voor ongeveer 1 uur; haal 20 minuten vóór het
einde van de braadtijd het deksel van de braadpan of
het aluminiumfolie van de braadslede zodat de kip een
mooie goudbruine kleur kan krijgen.

Dien de gevulde kip heet op met daarbij groenten/saus
/brood naar keuze.



Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 01-09-2014 17:31

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :Hello
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 02-09-2014 00:13

Lekker he? :grin: Je zou i.p.v.mihoen ook rijst kunnen gebruiken in de vulling...ook heel lekker.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 03-09-2014 15:58

of met bulgur lijkt me ook lekker :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 04-09-2014 00:32

Is ook een ideetje......of met couscous (grove)..... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 04-09-2014 09:39

:grin: :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie