Kalfslever met charmoula

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Kalfslever met charmoula

Bericht door Amber » 30-08-2014 12:55

Kalfslever met charmoula

Een smakelijke Marokkaanse manier om kalfslever te bereiden....

Dit heb je nodig:

500 gram kalfslever (of lams);
1 grote fijngehakte ui;
2-3 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
1 scheut olijf- of zonnenbloemolie;
het sap van 1/2 citroen;
fijngehakte platte peterselie en verse koriander.

Zo maak je het:

Was de lever, droog af en snijd in reepjes of blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg er de fijngehakte
ui, de fijngehakte knoflook, de gesneden lever, de specerijen
en zout naar smaak toe.

Laat een paar minuten al omscheppend bakken. Voeg er
de gehakte platte peterselie, verse koriander en het
citroensap aan toe.

Laat rustig af en toe omscheppend bakken tot de lever
gaar is (niet langer dan 15 minuten in totaal want
anders wordt de lever hard en taai).

Serveer heet met daarbij lekker brood en een frisse salade.




Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 01-09-2014 17:30

Oh wat heerlijk!!! En ook supergezond maar niet al te vaak :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 02-09-2014 00:10

Af en toe is lekker en je moet ook van orgaanvlees houden.
Ik waag me alleen aan lever; met hart, nieren, longen en magen moet je niet bij mij aankomen; die eet ik niet......
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 03-09-2014 15:55

Brrrrrrrr, nee ik ook niet :?
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie