Pagina 1 van 1

Kalfslever met charmoula

Geplaatst: 30-08-2014 12:55
door Amber
Kalfslever met charmoula

Een smakelijke Marokkaanse manier om kalfslever te bereiden....

Dit heb je nodig:

500 gram kalfslever (of lams);
1 grote fijngehakte ui;
2-3 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
1 scheut olijf- of zonnenbloemolie;
het sap van 1/2 citroen;
fijngehakte platte peterselie en verse koriander.

Zo maak je het:

Was de lever, droog af en snijd in reepjes of blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg er de fijngehakte
ui, de fijngehakte knoflook, de gesneden lever, de specerijen
en zout naar smaak toe.

Laat een paar minuten al omscheppend bakken. Voeg er
de gehakte platte peterselie, verse koriander en het
citroensap aan toe.

Laat rustig af en toe omscheppend bakken tot de lever
gaar is (niet langer dan 15 minuten in totaal want
anders wordt de lever hard en taai).

Serveer heet met daarbij lekker brood en een frisse salade.




Afbeelding

Geplaatst: 01-09-2014 17:30
door maryam-ingrid
Oh wat heerlijk!!! En ook supergezond maar niet al te vaak :grin:

Geplaatst: 02-09-2014 00:10
door Amber
Af en toe is lekker en je moet ook van orgaanvlees houden.
Ik waag me alleen aan lever; met hart, nieren, longen en magen moet je niet bij mij aankomen; die eet ik niet......

Geplaatst: 03-09-2014 15:55
door maryam-ingrid
Brrrrrrrr, nee ik ook niet :?