Romige Marokkaanse kippensoep
Een lekkere kom kippensoep.....dat gaat er toch altijd wel in?
Dit heb je nodig:
450 gram kipfilet;
4 in dunne plakjes gesneden uien;
1 in plakjes gesneden prei;
3 eetlepels boter;
1 kippenbouillonblokje;
zout en peper naar smaak;
1 volle eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse thijm;
700 ml. water;
3 eetlepels crème fraîche.
Zo maak je het:
Smelt de boter in een pan.
Voeg er de in plakjes gesneden uien en prei aan toe en
laat 5 minuten al roerend fruiten.
Voeg er de kipfilet (in stukken), de kruiden, het verkruimelde
bouillon-blokje en peper en zout naar smaak toe.
Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken
op laag vuur.
Mix op het laatst de soep met een staafmixer of in een blender.
Roer er de crème fraîche doorheen en laat nog 2 minuten
zachtjes sudderen.
Schep in mooie soepkommen en versier elke soepkom met langs
de rand wat versgemalen piment en grofgemalen zwarte peper.
Leg in elke kom soep een klein takje thijm.
Romige Marokkaanse kippensoep
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Romige Marokkaanse kippensoep
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25