Romige Marokkaanse wortelsoep
Ook met worteltjes kan je een overheerlijke soep bereiden....
Dit heb je nodig:
600 gram in plakjes gesneden worteltjes;
2 middelgrote in blokjes gesneden aardappelen;
1 grote ui;
40 gram boter;
de geraspte schil van 1 sinaasappel;
1 kippenbouillonblokje;
3 eetlepels crème fraîche;
fijngehakte platte peterselie voor de afwerking;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Smelt de boter in een kookpan.
Voeg daar de fijngehakte ui aan toe en fruit die
al omscheppend 5 minuten.
Voeg er de sinaasappelrasp, de wortelplakjes, de
aardappelblokjes en peper en zout naar smaak aan toe.
Verkruimel het bouillonblokje er boven en schep alles
door elkaar; laat 5-10 minuten zachtjes smoren.
Giet er dan 600 ml. kokend water bij en kook op laag
vuur totdat de groenten zacht zijn.
Mix de soep met een staafmixer of in de keukenmachine/blender;
voeg wat water toe als de soep té dik is.
Roer er 2 eetlepels crème fraîche doorheen en laat nog 2 minuten
doorwarmen.
Schep de soep in mooie soepkommen en versier met de rest van
de crème fraîche en de fijngehakte platte peterselie.
Romige Marokkaanse wortelsoep
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Romige Marokkaanse wortelsoep
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25