Pagina 1 van 1

Amandel-pijnboompitkoekjes

Geplaatst: 30-08-2014 14:37
door Amber
Amandel-pijnboompitkoekjes


Dit zijn Algerijnse koekjes, M'chewek geheten en ze worden gemaakt van amandelen, afgewerkt met pijnboompitjes, honing en geconfijte vruchtjes.

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 15 stuks:

250 gram fijngemalen amandelen;
170 gram poedersuiker;
1 koffielepel vanille;
de rasp van 2 citroenen;
3 eetlepels gesmolten roomboter;
1-2 eieren (ligt aan de grootte van de eieren);
1 losgeklopt eiwit;
100 gram pijnboompitjes;
geconfijte kersen (bigarreaux);
een klein beetje honing.

Zo maak je het:

Vermeng de fijngemalen amandelen, de poedersuiker,
de vanille, de citroensap en de gesmolten roomboter
met elkaar.
Kneed er eerst 1 ei doorheen en dan beetje bij beetje
zoveel van het tweede ei totdat je een mooi en kneedbaar
deeg krijgt.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak 15 bolletjes van het deeg en rol dat eerst door het
losgeklopte eiwit en daarna door de pijnboompitjes.
Druk een halve geconfijte kers bovenop elk bolletje.

Plaats de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de M'chewek ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde
oven.
Laat ze dan goed afkoelen en besprenkel elk bolletje met
wat honing.




Afbeelding

Geplaatst: 01-09-2014 17:28
door maryam-ingrid
Yummie, ik ken ze :grin: