Pagina 1 van 1

Marokkaanse kikkererwtensoep

Geplaatst: 14-11-2014 14:06
door Amber
Dit recept las ik vandaag op MSN; leek me wel leuk om hier te plaatsen:

Marokkaanse kikkererwtensoep

INGREDIËNTEN
2 eetlepels olijfolie
30 gram ui, in blokjes van 5 mm gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
450 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
450 g gepelde tomaten uit blik, ontveld en fijngesneden
950 ml kippenbouillon
120 g boerenkool, gehakt
15 g gehakte koriander en bladpeterselie
Kosjer zout
Versgemalen zwarte peper.

BEREIDING
1Verhit de olie in een diepe koekenpan op een matig vuur.
2Bak de uien 5 minuten, roer, voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
3Voeg de specerijen toe en roer totdat je ze kunt ruiken. Voeg de kikkererwten toe en roer 1 minuut.
4Voeg de tomaten toe, roer, voeg de kippenbouillon toe en laat dit 15 minuten sudderen.
5Voeg de boerenkool en de kruiden toe. Roer en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper.


Afbeelding

Geplaatst: 17-11-2014 12:01
door maryam-ingrid
Lekker, maar mijn darmen verdragen slecht kikkererwten :sad:

Geplaatst: 17-11-2014 12:21
door Amber
Tja, dan moet je het echt niet doen :grin: .
Doe je ze ook niet in de harira?

Geplaatst: 17-11-2014 16:25
door maryam-ingrid
Jawel, harira zonder die erwten is geen harira :lol:
Maar bij het opscheppen voor mij kijk ik uit en anders laat ik ze liggen
in mijn kommetje voor andere liefhebbers :lol: