Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Bericht door Amber » 31-05-2013 19:18

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland, maar
het is erg lekker en vooral in dit onderstaande tajinerecept.....

Dit heb je nodig:

1 kilo geitenvlees;
1 kilo zoete aardappelen;
6 chilipepers (of minder, naar smaak);
2 grote uien;
2 paprika's;
2 runderbouillonblokjes;
6 tomaten of een 1 1/4 blik tomatenblokjes;
2 koffielepels paprikapoeder;
2 koffielepels kurkumapoeder;
2 koffielepels gemalen komijn;
2 koffielepels gemalen koriander;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
een handje fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook
in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten
gebruikt).
Hak de uien.

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.
Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat
het mooi bruin is.
Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.
Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin
de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.
Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken
en bestrooi met de specerijen.
Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat
het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden
verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de
verkruimelde runderbouillonblokjes.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder
staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken
totdat het vlees gaar is.

Schil ondertussen de zoete aardappelen.
Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.
Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment
in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en
laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar
zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete
aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.
Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.
Dien op met lekker Marokkaans brood.


n.b.Dit recept staat ook op mijn weblog.
Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie