Pagina 1 van 1

Tajine van nieuwe aardappeltjes met ingelegde citroen

Geplaatst: 03-07-2015 11:54
door Amber
Tajine van nieuwe aardappeltjes met ingelegde citroen

Een simpel gerecht, maar oh zo lekker.......

Dit heb je nodig:

800 gram kleine nieuwe aardappeltjes;
5 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte/geperste tenen knoflook;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 ingelegde citroen;
25 cl. water;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Was de aardappeltjes goed en wrijf het dunne schilletje er af.
Doe de aardappeltjes in een tajine of een kookpannetje en voeg er de olijfolie, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte
knoflook en de specerijen aan toe en schep door elkaar.
Voeg er (zwarte) peper en zout naar smaak aan toe en giet er het water over heen.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de tajine of de kookpan.
Snijd de ingelegde citroen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de aardappeltjes.
Doe het deksel er weer op en laat nog 5-10 minuten zachtjes doorstoven.
Vind je de saus niet dik genoeg laat dan nog een beetje doorkoken tot je de gewenste dikte hebt bereikt (zonder deksel).


Dien de aardappeltjes op in de tajine of op een mooie schaal en serveer als vegetarisch gerecht of als bijgerecht bij vlees etc.


Afbeelding

Geplaatst: 03-07-2015 15:16
door maryam-ingrid
Dit is zooooooo lekker :grin: