Kleine harcha-pizza's

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Kleine harcha-pizza's

Bericht door Amber » 03-07-2015 12:04

Kleine harcha-pizza's


Die heerlijke kleine Marokkaanse griesmeelbroodjes die je in de koekenpan bakt,maar nu in de vorm van mini-pizza's.......

Dit heb je nodig:

Voor de harcha-broodjes:
350 gram fijn griesmeel (smida);
20 cl. olijfolie extra vierge;
1/2 koffielepel zout;
1/2 koffielepel bakpoeder;
lauw water.

Voor de garnering:
100 gram tomatensaus (passata);
85 gram in plakjes gesneden zwarte olijven;
50 gram geraspte Emmenthalerkaas (of andere naar smaak).

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het griesmeel met het zout en het bakpoeder.
Voeg er de olijfolie aan toe en vermeng alles met je vingers tot een korrelig mengsel.
Voeg er beetje bij beetje zoveel lauw water aan toe totdat je een zacht en niet plakkerig deeg krijgt.
Vorm er een bal van zonder het verder al te veel te bewerken.
Laat het deeg 5 minuten rusten.
Bestrooi een werkvlak met wat griesmeel en rol het deeg uit
tot een plak van 1 cm. dik.
Steek er rondjes uit met behulp van een uitsteekvormpje of
een glas.

Verhit een anti-aanbakkoekenpan en strooi er wat griesmeel in en leg er zóveel deegrondjes in als er in de pan passen.
Laat de harcha zachtjes bakken en draai ze, als ze onderop bruin zijn om (eerst de ongebakken zijde met nog wat griesmeel bestrooien).

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg daar de gebakken harcha op.
Verdeel de tomatensaus over de bovenkant van de harchabroodjes.
Strooi er wat van de geraspte kaas overheen en garneer met de plakjes zwarte olijf.
Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt ze warm of lauw eten.

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 03-07-2015 15:18

Oh zo lang al niet meer gemaakt.
Dank je voor de tip. Dat wordt smullen :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie