Baghrir (Marokkaanse gaatjespannenkoekjes)

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Baghrir (Marokkaanse gaatjespannenkoekjes)

Bericht door Amber » 13-05-2013 19:42

Baghrir (Marokkaanse pannenkoekjes)

Lekkere luchtige pannenkoekjes met duizend gaatjes.

Dit heb je nodig:

350 gr bloem
150 gr smida (griesmeel)
700 ml water
7 gr gist (1 zakje gedroogde gist)
1 zakje bakpoeder
2 tl zout.


Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten in een kom tot een beslag
Zet de kom in een bak met warm water en dek hem af met een theedoek of plasticfolie.
Laat ongeveer 1 uur rijzen tot het schuimig wordt.(je ziet dan allemaal luchtbelletjes in het beslag).

Neem een anti-aanbakpan die je niet hebt gebruikt voor iets anders (heel belangrijk anders mislukken ze!).
Doe er geen boter of olie in.
Doe een soeplepel beslag in de pan (die moet koud zijn en dus niet van te voren op het vuur hebben gestaan!).
Zet de pan op het gas dan op matig vuur.
Bak de baghrir langzaam totdat je allemaal gaatjes ziet verschijnen.
Als dat is gebeurd en de bovenkant helemaal droog is dan haal je
de baghrir uit de pan.
Leg 'm op een schone theedoek (niet op elkaar leggen want anders
gaan ze plakken).

Spoel de pan om met koud water aan binnen en buitenkant zodat hij koud is en droog dan af. Weer een lepel beslag erin en zo verder gaan tot het beslag op is.

Smelt een kluit roomboter samen met een paar eetlepels honing
en bedruip de baghrir daarmee.


N.B.:Dit recept is ook te vinden op mijn weblog.
Klik daarvoor hieronder op www en je bent er meteen.

Afbeelding
N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 14-05-2013 12:31

Algerijnse sesamghoriba

Ik kan niets anders zeggen dan: een heel lekker koekje.....

Dit heb je nodig:

140 gram geklaarde boter;
280 gram bloem;
70 gram poedersuiker;
50 gram geroosterde (in een droge koekenpan)
sesamzaadjes en daarna fijn gemalen;
80 gram geroosterde sesamzaadjes;
1/2 koffielepel bakpoeder.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de geklaarde boter 5 minuten flink samen
met de poedersuiker.
Mix er de geroosterde hele sesamzaadjes (houd
een beetje er van apart) en de geroosterde gemalen
sesamzaadjes doorheen.
Vermeng alles met de bloem en het bakpoeder en
kneed goed door met je handen totdat je een stevig
deeg krijgt.

Maak 22 bolletjes van het deeg en vorm die tot de
vorm die je zelf leuk vindt (vingers, balletjes, rondjes,etc).

Je kunt ze (zoals je ziet op de foto) versieren met een
patroontje. Je doet dat met een speciaal vormpje dat te
koop is bij winkels met bakbenodigdheden.
Heb je dat niet dan kan je bijvoorbeeld ook gewoon een
balletje deeg wat indrukken in het midden en daar wat
sesamzaadjes in doen.
Gebruik je eigen fantasie, zou ik zeggen.....

Leg de ghoriba op een met bakpapier belegde bakplaat
en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar...



Afbeelding

N.B. Dit recept is ook te vinden op mijn weblog; klik daarvoor op www hieronder en je bent er meteen.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie