Snelle kiptajine met wortelen en uien

Hier kan je je eigen recepten plaatsen die afkomstig zijn uit de Marokkaanse of een andere Arabische keuken
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Snelle kiptajine met wortelen en uien

Bericht door Amber » 06-04-2016 15:40

Snelle kiptajine met wortelen en uien

Dit gerecht maak je snel klaar omdat het wordt bereid in een snelkookpan. Heb je die nou niet dan kan je het natuurlijk ook gewoon koken in een kook/braadpan.

Dit heb je nodig:

4 kippenpoten;
3 grote uien;
2 kilo wortelen;
1 theelepeltje saffraanpoeder (kleurstof);
2 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel zwarte peper;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 ingelegde citroen;
1 bosje fijngesneden koriander;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de kippenpoten in de snelkookpan.
Schrap de wortelen en snijd ze in staafjes.
Schil de uien en hak ze grof.

Voeg de groenten toe aan de kippenpoten in de pan.
Giet er de olijfolie overheen en voeg alle specerijen en het zout toe.
Fruit alles al omscheppend aan zodat de kippenpoten mooi bruin worden.
Bedek met zoveel water zodat alles nét onder staat.
Doe de deksel op de snelkookpan en breng snel aan de kook.
Doe het gas laag als het ventiel van de snelkookpan begint te fluiten.
Haal het deksel dan weer van de pan en voeg de
wortelen toe.
Sluit de pan en laat opnieuw (ongeveer 15 minuten) koken.
Zet het gas dan laag, haal het deksel van de pan en voeg de in fijne reepjes gesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.
Sluit de pan en breng aan de kook; laat het nog 5
minuten doorkoken.
Haal uiteindelijk het deksel weer van de pan en
controleer of de saus/bouillon goed is ingekookt
en of er genoeg peper en zout in zit.

Schep de kippenpoten op een mooie schaal met
daaroverheen de worteltjes, de uien en de saus.
Opdienen met lekker Marokkaans/Turks brood.


Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Keesvi
lid
Berichten: 457
Lid geworden op: 13-03-2016 13:15

Bericht door Keesvi » 08-05-2016 18:33

Langzame versie in de tajine, zo'n echte van aardewerk. Staat nu in de oven op ongeveer 150 graden. Peen beperkt tot een kilo en dan is het nog een behoorlijke hoeveelheid voor een twee/driepersoons tajine. Alles erin maar de koriander doe ik op het laatst. Ik ben benieuwd!
De Nederlandse gastvrijheid is ouderwets en misleidend: om ervan te kunnen genieten zou je zelf Nederlander moeten zijn.

Keesvi
lid
Berichten: 457
Lid geworden op: 13-03-2016 13:15

Bericht door Keesvi » 09-05-2016 18:26

Smaakt naar meer! Zonder brood of andere koolhydraten ook nog prima geschikt voor paleo en dergelijke.
De Nederlandse gastvrijheid is ouderwets en misleidend: om ervan te kunnen genieten zou je zelf Nederlander moeten zijn.

Plaats reactie