Snelle kiptajine met wortelen en uien
Geplaatst: 06-04-2016 15:40
Snelle kiptajine met wortelen en uien
Dit gerecht maak je snel klaar omdat het wordt bereid in een snelkookpan. Heb je die nou niet dan kan je het natuurlijk ook gewoon koken in een kook/braadpan.
Dit heb je nodig:
4 kippenpoten;
3 grote uien;
2 kilo wortelen;
1 theelepeltje saffraanpoeder (kleurstof);
2 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel zwarte peper;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 ingelegde citroen;
1 bosje fijngesneden koriander;
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Doe de kippenpoten in de snelkookpan.
Schrap de wortelen en snijd ze in staafjes.
Schil de uien en hak ze grof.
Voeg de groenten toe aan de kippenpoten in de pan.
Giet er de olijfolie overheen en voeg alle specerijen en het zout toe.
Fruit alles al omscheppend aan zodat de kippenpoten mooi bruin worden.
Bedek met zoveel water zodat alles nét onder staat.
Doe de deksel op de snelkookpan en breng snel aan de kook.
Doe het gas laag als het ventiel van de snelkookpan begint te fluiten.
Haal het deksel dan weer van de pan en voeg de
wortelen toe.
Sluit de pan en laat opnieuw (ongeveer 15 minuten) koken.
Zet het gas dan laag, haal het deksel van de pan en voeg de in fijne reepjes gesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.
Sluit de pan en breng aan de kook; laat het nog 5
minuten doorkoken.
Haal uiteindelijk het deksel weer van de pan en
controleer of de saus/bouillon goed is ingekookt
en of er genoeg peper en zout in zit.
Schep de kippenpoten op een mooie schaal met
daaroverheen de worteltjes, de uien en de saus.
Opdienen met lekker Marokkaans/Turks brood.
Dit gerecht maak je snel klaar omdat het wordt bereid in een snelkookpan. Heb je die nou niet dan kan je het natuurlijk ook gewoon koken in een kook/braadpan.
Dit heb je nodig:
4 kippenpoten;
3 grote uien;
2 kilo wortelen;
1 theelepeltje saffraanpoeder (kleurstof);
2 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel zwarte peper;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 ingelegde citroen;
1 bosje fijngesneden koriander;
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Doe de kippenpoten in de snelkookpan.
Schrap de wortelen en snijd ze in staafjes.
Schil de uien en hak ze grof.
Voeg de groenten toe aan de kippenpoten in de pan.
Giet er de olijfolie overheen en voeg alle specerijen en het zout toe.
Fruit alles al omscheppend aan zodat de kippenpoten mooi bruin worden.
Bedek met zoveel water zodat alles nét onder staat.
Doe de deksel op de snelkookpan en breng snel aan de kook.
Doe het gas laag als het ventiel van de snelkookpan begint te fluiten.
Haal het deksel dan weer van de pan en voeg de
wortelen toe.
Sluit de pan en laat opnieuw (ongeveer 15 minuten) koken.
Zet het gas dan laag, haal het deksel van de pan en voeg de in fijne reepjes gesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.
Sluit de pan en breng aan de kook; laat het nog 5
minuten doorkoken.
Haal uiteindelijk het deksel weer van de pan en
controleer of de saus/bouillon goed is ingekookt
en of er genoeg peper en zout in zit.
Schep de kippenpoten op een mooie schaal met
daaroverheen de worteltjes, de uien en de saus.
Opdienen met lekker Marokkaans/Turks brood.