Bruinebonensoep

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Bruinebonensoep

Bericht door Gast » 16-11-2016 14:09

Appie hed de HAK bruinebonen in de aanbieding.
Wij gelijk 4 potten gehaald en we hadden er nog eentje staan dus we konden een mooie gevulde soep maken.

Er is in gegaan:

4 liter water
5 potten (710 gram) bruine bonen
750 gram soepgroenten (3 zakjes basis soepgroenten van Appie)
2 grote uien
5 preien
1 kg winterwortelen
750 gram klein gesneden varkensvlees (mag ook runderpoulet zijn)
1 theelepel Rash El moeilijk woord :mrgreen:
2 theelepels kruiden bouillon
2 theelepels Sambal Malek
2 theelepels Sambal Oelek
flinke scheut Sojasaus
zout en zwarte peper naar smaak

Als straks de soep helemaal klaar is en in de bakjes gaat voor het invriezen, doen we er per bakje een halve rookworst bij in plakjes gesneden.

Eerst een bouillon trekken van het vlees (wel het schuim goed wegscheppen) voeg daar de tuinkruidenbouillon bij en de andere kruiden.
Snij de wortelen en de prei klein en de uien en voeg die toe.
Laat alles even weer tegen de kook aan komen.
Voeg dan de soepgroenten bij en laat alles weer aan de kook komen.
Voeg de sambal malik en sambal oelek bij en een flinke scheut sojasaus.
Als laatste gaan de potten bruinebonen er bij (wel even uit laten lekken).
Laat nu alles op het kleinste vuur gedurende een uurtje of twee lekker staan pruttelen. Voeg wel even naar smaak zwarte peper en (zee)zout toe.

Plaats reactie