Zachte, smeuiige appel-kaneelcake

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Zachte, smeuiige appel-kaneelcake

Bericht door Amber » 27-07-2014 16:22

Zachte, smeuiige appel-kaneelcake


Een heerlijke smeuiige en zachte appel-kaneelcake die
heel gemakkelijk te maken is........

Dit heb je nodig:

160 gram bloem;
100 gram room;
100 gram gezouten roomboter;
3 kleine Golden Delicious appels (geschild en ontpit moet
je ongeveer 270 gram overhouden);
1/2 zakje bakpoeder;
100 gram suiker;
1 vanillesuiker;
1 flinke mespunt kaneelpoeder;
3 eieren.

Zo maak je het:

Smelt de roomboter en laat lauw worden.

Verhit de oven op 180 graden.
Vermeng in een kom de bloem, de suiker, de vanillesuiker,
het kaneelpoeder en het bakpoeder.
Mix er de room, de gesmolten boter en vervolgens de eieren
doorheen.
Het beslag blijft nogal vloeibaar.

Schil en ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Voeg die bij het beslag en schep door elkaar.

Beboter een cakevorm en bestuif met bloem of gebruik een
siliconen-bakvorm.

Zet de cake 45 minuten in de oven.
Controleer op het laatst of de cake gaar is; steek daarvoor
een satéstokje in de cake en als die er droog uitkomt dan
is het gaar.
Als er nog beslag aan zit laat de cake dan nog 5 minuten
doorbakken.

Haal uit de over en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Snijd dan in dikke plakken.
Je kunt evt. wat poedersuiker (misschien vermengd met wat
kaneelpoeder) over de cake strooien.


Afbeelding

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 28-07-2014 17:09

Die gezouten roomboter ...... uhm ..... :roll: ???
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 28-07-2014 17:36

Is niks bijzonders hoor.....de meeste roomboter in de winkel is al vaak gezouten maar je kunt natuurlijk ook ( geheel nasr eigen keuze) ongezouten boter nemen.... :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 29-07-2014 11:17

Dus dat doet niet af aan de smaak?
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 29-07-2014 11:25

Het zal het e.e.a. wel iets flauwer maken;normaliter voeg je aan de bereiding van een cake zowiezo al een mespuntje zout toe want dat verbetert/versterkt de smaak, maar e.e.a. is natuurlijk geheel en al naar eigen keuze..... :grin: :grin:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 30-07-2014 15:21

Okidoki: overtuigd :mrgreen:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie