Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Bericht door Amber » 14-05-2013 15:10

Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken
.......een traktatie!

Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
1/2 liter melk;
3 eieren;
250 gram gezeefde bloem;
1/2 theelepeltje zout;
1 eetlepel zonnenbloemolie.

Voor de vulling:
400 gram gepelde gekookte garnalen;
300 ml. melk;
3 puntjes La vache qui rit-kaas;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
zout en peper naar smaak.

Voor het paneren:
2 eieren;
paneermeel;

zonnenbloemolie om te bakken.

Zo maak je het:

Bak eerst de pannenkoeken:
Vermeng de bloem en het zout in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom en vermeng
met de melk.
Vermeng de bloem/zout met het ei/melkmengsel
en mix goed door elkaar met een mixer.
Laat het mengsel 30 minuten rusten.
Meng er de eetlepel zonnebloemolie doorheen.

Smelt een beetje boter in een koekenpan.
Bak dunne pannenkoeken aan beide kanten
lichtbruin totdat het beslag op is.

Maak de vulling:
Smelt in een pannetje de kaas in de melk en
voeg peper en zout naar smaak toe.
Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en
vermeng ze met de kaassaus.
Roer er fijngehakte platte peterselie doorheen.
Laat de vulling iets afkoelen.

Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek
en vouw ze dicht op de manier van een loempia.
Rol elke gevulde pannenkoek door de in een
diep bord losgeklopte eieren en rol ze daarna
meteen door het in een diep bord gestrooide
paneermeel.

Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en
krokant in hete zonnenbloemolie


Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie