Indische recepten
Indische recepten
Eén van mijn hobby's is Indische koken en op verzoek van Amber zal ik hier wat Indische recepten plaatsen.
Ajam ati boontjes
Ingrediënten
400 gram sperziebonen
1 ui
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
½ theelepel laos of gemberpoeder
2 dl kippenbouillon
200 gram kippenlevertjes
zout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Fruit de sambal en de laos kort mee. Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar. Snijd de kippenlevertjes in stukjes. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met zout.
Serveertip:
Lekker met mie.
Ajam ati boontjes
Ingrediënten
400 gram sperziebonen
1 ui
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
½ theelepel laos of gemberpoeder
2 dl kippenbouillon
200 gram kippenlevertjes
zout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Fruit de sambal en de laos kort mee. Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar. Snijd de kippenlevertjes in stukjes. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met zout.
Serveertip:
Lekker met mie.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
Ajam Blado
Ingrediënten:
1 braadkuiken
2 uien
4 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels sambal manis
1½ theelepel ketoembar
1½ theelepel djinten
1 theelepel laos
¼ blok santen
Voorbereiding:
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, djinten en laos tot een brij.(staafmixer)
Snij het braadkuiken in stukken.
Bereiding:
Fruit de brij in hete olie even aan. Voeg de stukken kip toe aan de kruidenbrij en bak alles een paar minuten aan. Doe vervolgens een kop heet water erbij en laat de santen in de saus smelten. Op laag pitje laten koken tot de kruidensaus aan de kip blijft plakken.
Keer de stukken kip daarbij regelmatig om. Mocht de kip nog niet helemaal gaar zijn wanneer de saus al is drooggekookt, dan kunt u nog telkens een beetje warm water toevoegen.
Uit de hoeveelheid sambal die in dit gerecht wordt gebruikt heeft u waarschijnlijk al opgemaakt dat dit gerecht uitsluitend geschikt is voor liefhebbers van heet eten.
Tip
Makkelijke kip eventueel te eten met rijst en sambalboontjes, of als onderdeel van de rijsttafel
Ingrediënten:
1 braadkuiken
2 uien
4 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels sambal manis
1½ theelepel ketoembar
1½ theelepel djinten
1 theelepel laos
¼ blok santen
Voorbereiding:
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, djinten en laos tot een brij.(staafmixer)
Snij het braadkuiken in stukken.
Bereiding:
Fruit de brij in hete olie even aan. Voeg de stukken kip toe aan de kruidenbrij en bak alles een paar minuten aan. Doe vervolgens een kop heet water erbij en laat de santen in de saus smelten. Op laag pitje laten koken tot de kruidensaus aan de kip blijft plakken.
Keer de stukken kip daarbij regelmatig om. Mocht de kip nog niet helemaal gaar zijn wanneer de saus al is drooggekookt, dan kunt u nog telkens een beetje warm water toevoegen.
Uit de hoeveelheid sambal die in dit gerecht wordt gebruikt heeft u waarschijnlijk al opgemaakt dat dit gerecht uitsluitend geschikt is voor liefhebbers van heet eten.
Tip
Makkelijke kip eventueel te eten met rijst en sambalboontjes, of als onderdeel van de rijsttafel
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Dat klinkt allemaal overheerlijk John, en niet al te moeilijk te maken.
Ik weet zeker dat iedereen hier op het forum van Indisch eten houdt; ik in ieder geval wel.
Bedankt voor het plaatsen van je recepten en ik wacht met spanning op de volgende.....
Ik weet zeker dat iedereen hier op het forum van Indisch eten houdt; ik in ieder geval wel.
Bedankt voor het plaatsen van je recepten en ik wacht met spanning op de volgende.....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Nou, iets moeilijker mag ook wel; ik gebruik heel veel verschillende kruiden en specerijen in het Marokkaanse eten en veel daarvan zie je ook terug in de Indische keuken...
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.