Griekse dolma's.

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Gast

Griekse dolma's.

Bericht door Gast » 16-06-2013 19:37

Ingrediënten

*15 druivenbladeren
*75 gram rozijnen
*2 fijngesneden uien
*1 fijngesneden spaanse rode peper
*4 eetlepels olijfolie
*1 kopje ongekookte rijst
*100 gram pijnboompitten
*2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
*peper en zout
*sap van 2 citroenen
Bereidingswijze

Spoel de druivenbladeren met warm water. Week de rozijnen in water. Fruit de uien en de rode peper in 2 eetlepels olie en voeg de rijst, de rozijnen en de pijnboompitten toe. Laat de rijst glazig worden en voeg 2 koppen water (of groentebouillon) toe, dek het af en laat 15 minuten koken op een laag vuurtje.
Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Leg een druivenblad op een schone theedoek en schep 1 eetlepel vulling op het blad.
Vouw de zijkanten over het mengsel en rol het blad verder op.
Leg de dolmas dicht bij elkaar op de bodem van een pan.
Giet er de rest van de olie, het citroensap en water over tot alles net onder staat.
Dek af en laat nog 20 minuten stoven op een laag vuurtje.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 17-06-2013 11:58

Lekkerrrrrr :yum:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 18-06-2013 16:27

Ik ken (via mijn collega dus) de Turkse Dolma.
Erg lekker en ook wel bewerkelijk volgens mijn kantoorgenoot
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie