Spaanse churros.
Spaanse churros.
Spaanse churros
Churros is de Spaanse versie van de doughnut. Churros wordt gegeten bij het ontbijt in Spanje, Portugal, Marokko en in Latijns Amerika. Deze churros maak ik met een vanille smaak, maar dat is niet echt nodig. Traditioneel wordt churros gegeten met gesmolten chocolade. Je kan de churros echter na het frituren ook bestrooien met suiker of dippen in warme chocolade.
Churros voor 4 personen
• 200 gr. bloem
• 75 gr. boter
• 2 theel. bakpoeder
• 2 eieren (losgeklopt)
• 1 vanille peul
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een pan met 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 keer bloem , bakpoeder en het merg van de vanillepeul toe. Roer goed door en zet weer op gematigd vuur.
2. Verwarm het deeg 3 minuten al roerende. Haal weer van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren toe. Roer door tot een gladde massa ontstaat.
3. Vul een spuitzak met een steropening van 1cm en vul deze met het deeg.
4. Verwarm de olie in een frituurpan tot 180C en spuit het deeg in de hete olie. Bak de churros tot ze goudbruin zijn. (± 4minuten).
5. Serveer de churros met basterd suiker of warme chocolade en passievrucht.
Churros is de Spaanse versie van de doughnut. Churros wordt gegeten bij het ontbijt in Spanje, Portugal, Marokko en in Latijns Amerika. Deze churros maak ik met een vanille smaak, maar dat is niet echt nodig. Traditioneel wordt churros gegeten met gesmolten chocolade. Je kan de churros echter na het frituren ook bestrooien met suiker of dippen in warme chocolade.
Churros voor 4 personen
• 200 gr. bloem
• 75 gr. boter
• 2 theel. bakpoeder
• 2 eieren (losgeklopt)
• 1 vanille peul
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een pan met 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 keer bloem , bakpoeder en het merg van de vanillepeul toe. Roer goed door en zet weer op gematigd vuur.
2. Verwarm het deeg 3 minuten al roerende. Haal weer van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren toe. Roer door tot een gladde massa ontstaat.
3. Vul een spuitzak met een steropening van 1cm en vul deze met het deeg.
4. Verwarm de olie in een frituurpan tot 180C en spuit het deeg in de hete olie. Bak de churros tot ze goudbruin zijn. (± 4minuten).
5. Serveer de churros met basterd suiker of warme chocolade en passievrucht.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Tja, dat wordt dan moeilijk, maar we zijn hier toch niet allemaal moslim dus ik vind dat je gerust recepten met alcohol of varkensvlees mag plaatsen hoor; daar doe je anderen dan weer wél een plezier mee.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Hier in Nederland was het (in elk geval vorig jaar) een soort van "trend" om churro's te verkopen op plaatsen waar het druk is; op kermissen en pretparken en zo; ze zijn (als ze goed gemaakt worden) best wel lekker maar erg duur......
Zelf maken lijkt me een hele goede optie....
Zelf maken lijkt me een hele goede optie....
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52