250 gram geraspte wortel
75 gram uitgebakken spekjes
75 gram gerapte kaas (optioneel)
3 eieren
3-4 eetlepels boekweitmeel
2 eetlepels kokosolie (of olijfolie)
Rasp de wortel
Bak de spekjes uit en hak ze nog even wat fijner
Doe de wortel, spekjes, kaas, eieren in een grote kom en roer goed door elkaar, vermeng nu het boekweitmeel erdoorheen.
Verwarm de kokosolie in een koekenpan en maak platte hoopjes in de pan.
Bak op gematigd vuur 8 minuten, daarna omdraaien en nog eens 8 minuten bakken.
Je kunt ze zowel warm als koud eten.
Zelf maak ik ze vaak voor de volgende dag om mee te nemen als tussendoortje of als ontbijtje.
Wortelkoekjes
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Ik koop altijd 200 gram gesneden pekelvlees (met zo weinig mogelijk vet er aan) bij de vleeswarenafdeling en snijd dat dan in fijne reepjes/stukjes.
Het geeft dan niet die rooksmaak van spek,maar wél dat zoutige;ik vind het erg smakelijk......
Het geeft dan niet die rooksmaak van spek,maar wél dat zoutige;ik vind het erg smakelijk......
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.