Wortelkoekjes

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Wortelkoekjes

Bericht door Geertje » 22-06-2013 19:36

250 gram geraspte wortel
75 gram uitgebakken spekjes
75 gram gerapte kaas (optioneel)
3 eieren
3-4 eetlepels boekweitmeel
2 eetlepels kokosolie (of olijfolie)

Rasp de wortel
Bak de spekjes uit en hak ze nog even wat fijner

Doe de wortel, spekjes, kaas, eieren in een grote kom en roer goed door elkaar, vermeng nu het boekweitmeel erdoorheen.
Verwarm de kokosolie in een koekenpan en maak platte hoopjes in de pan.
Bak op gematigd vuur 8 minuten, daarna omdraaien en nog eens 8 minuten bakken.

Je kunt ze zowel warm als koud eten.
Zelf maak ik ze vaak voor de volgende dag om mee te nemen als tussendoortje of als ontbijtje.

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 22-06-2013 20:21

Lijkt me erg lekker; misschien kan ik i.p.v. uitgebakken spekjes kleine blokjes pekelvlees gebruiken?
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 22-06-2013 20:27

Goed idee Amber!

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 22-06-2013 20:28

Ik doe dat vaak ook als ik een hartige taart maak, met prei bijvoorbeeld.
Dan gebruik ik gewoon pekelvleesblokjes of kalkoenham.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Bericht door Geertje » 22-06-2013 22:26

Dat is ook een idee om pekelvlees te gebruiken, ga ik zeker een keertje proberen. Normaal eet ik dat op de boterham :grin:

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 23-06-2013 12:08

Ik koop altijd 200 gram gesneden pekelvlees (met zo weinig mogelijk vet er aan) bij de vleeswarenafdeling en snijd dat dan in fijne reepjes/stukjes.
Het geeft dan niet die rooksmaak van spek,maar wél dat zoutige;ik vind het erg smakelijk......
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Plaats reactie