Mini-clafoutis met kersen
Het is weer kersentijd; wat is er dan lekkerder dan zulke overheerlijke mini-clafoutis te maken met die lekkere rood-blauwe zomerkoninkjes?
Je kunt de kersen trouwens ook vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen.
Dit heb je nodig:
4 eieren;
125 gram suiker;
1 zakje vanillesuiker;
1 mespuntje zout;
100 gram bloem;
250 ml. volle melk;
30 gram roomboter + extra boter om de potjes mee
in te vetten;
700 gram donkerblauwe kersen;
poedersuiker.
Zo maak je het:
Beboter de ramequins (potjes).
Verwijder de steeltjes van de kersen en verwijder
de pitten.
Smelt de 30 gram roomboter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los en voeg er het mespuntje zout,
de suiker en de vanillesuiker aan toe.
Vermeng alles goed.
Zeef de bloem boven het eier/suikermengsel en
roer alles goed door elkaar.
Roer er de afgekoelde gesmolten boter aan toe
en vervolgens de volle melk.
Verdeel de kersen over de potjes en schenk
daar het vloeibare mengsel overheen.
Zet de potjes in de voorverwarmde oven en laat
25 minuten bakken.
Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen tot
lauw.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Laat verder helemaal afkoelen in de koelkast
en dien goed koud op.
Mini-clafoutis met kersen
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Mini-clafoutis met kersen
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25