Sinaasappel/kerriekip

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Sinaasappel/kerriekip

Bericht door Amber » 08-07-2013 16:28

Sinaasappel/kerriekip


Een heerlijk kipgerecht......

Dit heb je nodig:

2 grote of 4 kleine kippenbouten;
1 grote ui;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1 eetlepels kerriepoeder;
peper en zout naar smaak;
het sap van twee sinaasappels.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olie in een braadpan en braad daarin
de kippenbouten om en om aan tot ze mooi goudbruin
zijn.
Haal ze uit de pan en houd warm.

Doe in dezelfde pan de fijngehakte ui en laat
dat op laag vuur zacht worden.
Voeg er dan de fijngehakte knoflook, de fijngehakte
verse koriander, het kerriepoeder, peper en zout
en het sinaasappelsap aan toe.
Roer alles door elkaar en laat ongeveer 10 minuten zachtjes
sudderen.
Doe er dan weer de kippenbouten bij en overgiet alles met
een groot glas water.
Roer door elkaar en doe het deksel op de braadpan (of dek
af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde
oven op 200 graden.
Verwijder voor het einde van de kooktijd het deksel of het
alufolie van de braadpan zodat de kip een mooi kleurtje kan
krijgen.

Dien op met basmatirijst.

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Geertje
superlid
Berichten: 413
Lid geworden op: 17-05-2013 19:18

Bericht door Geertje » 08-07-2013 16:33

Oh dit is wel erg lekker! Ik zal hem dan maken van kipfilet. Hou namelijk niet zo van kluiven :grin: krijg je vieze vingers van hahahahaha

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 08-07-2013 16:44

Dit recept heb ik nét ook geplaatst op mijn weblog; het heeft ook hier een plaatsje verdiend, vind ik :grin:

Als je kipfilet gebruikt, kijk dan wel uit met de bak en braadtijden; kipfilet droogt heel snel uit en daarom gebruik ik ook kippenbouten; de botten er in geven veel smaak aan het gerecht en het droogt ook niet zo snel uit.

Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 08-07-2013 16:45

mjammie . . . geef die kluif maar aan mij Geertje :wink:

FF uitprinten . . .netjes opbergen in mijn receptenmap en hopla . ..
voor na de Ramadan . . . vast en zeker :lol:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Plaats reactie