Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)
Lekker als het warm is.....
Dit is een koud voorgerecht; een koude
paprikasoep van gegrillde paprika's, tomaat,
komkommer, ui en knoflook.....
Dit heb je nodig:
1 rode paprika;
1groene paprika;
1 gele paprika;
1 teen knoflook;
2 tomaten;
1 komkommer;
1 sjalot;
5 cl. goede olijfolie;
1 citroen;
10 cl. water;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Leg de paprika's, de tomaten en de knoflook
op een bakplaat en plaats die in de voorverwarmde
oven of onder een grill.
Laat ongeveer 25 minuten grillen en draai af en toe
om totdat de paprika's zwart beginnen te worden (haal
de knoflook en de tomaten er eerder uit; die hoeven
alleen wat kleur te hebben).
Doe de paprika's in een plastic zak en doe die dicht.
Verwijder ondertussen de schil van de tomaten en de
knoflook.
Verwijder zodra de paprika's genoeg zijn afgekoeld de
zwarte schillen en de pitjes.
Snijd de ontvelde en schoongemaakte paprika's en de
ontvelde tomaten in grove stukken en doe die in een
kom samen met de knoflookpulp.
Schil de komkommer en de sjalot en snijd ook die in
grove stukken; voeg ze bij de paprika's en de tomaten.
Giet er de olijfolie, het water en het sap van de citroen bij en
peper en zout naar smaak.
Pureer alles met een staafmixer of in een blender totdat
je een glad mengsel krijgt zonder stukjes.
Schenk het in mooie glazen of schaaltjes en zet minsten
2 uur in de koelkast.
Versier voor het opdienen elk glas met een beetje fijngehakte
komkommer, tomaat, paprika of sla.
Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25
Gazpacho heb ik jaaaaaaaaren geleden voor het eerst (en laatst) gegeten in Spanje op doortocht naar Marokko.
We vielen toen heel laat een hotelletje binnen en konden nog net iets eten: gazpacho dus.
Wist ik veel dat je die soep koud eet
Vond hem ook niet lekker toen.
Maar wil het nog wel eens proberen dus
We vielen toen heel laat een hotelletje binnen en konden nog net iets eten: gazpacho dus.
Wist ik veel dat je die soep koud eet
Vond hem ook niet lekker toen.
Maar wil het nog wel eens proberen dus
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Tja, het heet dan wel een soep, maar ik vind het zelf meer een koude, verfrissende drank vóórdat je aan het hoofdgerecht begint of meer een vloeibare salade.....
Misschien was de gazpacho die jij kreeg niet lekker gemaakt of iets wat ze nog hadden staan......zelfgemaakt is natuurlijk wat anders......dan weet je wat er in gaat.
Misschien was de gazpacho die jij kreeg niet lekker gemaakt of iets wat ze nog hadden staan......zelfgemaakt is natuurlijk wat anders......dan weet je wat er in gaat.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
-
- superlid
- Berichten: 1929
- Lid geworden op: 14-05-2013 20:25