Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)

Hier plaats je andere recepten, nationaal maar ook internationaal
Plaats reactie
Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)

Bericht door Amber » 08-07-2013 16:32

Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)

Lekker als het warm is.....

Dit is een koud voorgerecht; een koude
paprikasoep van gegrillde paprika's, tomaat,
komkommer, ui en knoflook.....

Dit heb je nodig:

1 rode paprika;
1groene paprika;
1 gele paprika;
1 teen knoflook;
2 tomaten;
1 komkommer;
1 sjalot;
5 cl. goede olijfolie;
1 citroen;
10 cl. water;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Leg de paprika's, de tomaten en de knoflook
op een bakplaat en plaats die in de voorverwarmde
oven of onder een grill.
Laat ongeveer 25 minuten grillen en draai af en toe
om totdat de paprika's zwart beginnen te worden (haal
de knoflook en de tomaten er eerder uit; die hoeven
alleen wat kleur te hebben).
Doe de paprika's in een plastic zak en doe die dicht.
Verwijder ondertussen de schil van de tomaten en de
knoflook.

Verwijder zodra de paprika's genoeg zijn afgekoeld de
zwarte schillen en de pitjes.

Snijd de ontvelde en schoongemaakte paprika's en de
ontvelde tomaten in grove stukken en doe die in een
kom samen met de knoflookpulp.

Schil de komkommer en de sjalot en snijd ook die in
grove stukken; voeg ze bij de paprika's en de tomaten.
Giet er de olijfolie, het water en het sap van de citroen bij en
peper en zout naar smaak.

Pureer alles met een staafmixer of in een blender totdat
je een glad mengsel krijgt zonder stukjes.
Schenk het in mooie glazen of schaaltjes en zet minsten
2 uur in de koelkast.

Versier voor het opdienen elk glas met een beetje fijngehakte
komkommer, tomaat, paprika of sla.
Afbeelding
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 08-07-2013 16:43

Gazpacho heb ik jaaaaaaaaren geleden voor het eerst (en laatst) gegeten in Spanje op doortocht naar Marokko.
We vielen toen heel laat een hotelletje binnen en konden nog net iets eten: gazpacho dus.
Wist ik veel dat je die soep koud eet :roll:
Vond hem ook niet lekker toen.
Maar wil het nog wel eens proberen dus :grin:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 08-07-2013 16:49

Tja, het heet dan wel een soep, maar ik vind het zelf meer een koude, verfrissende drank vóórdat je aan het hoofdgerecht begint of meer een vloeibare salade..... :lol:
Misschien was de gazpacho die jij kreeg niet lekker gemaakt of iets wat ze nog hadden staan......zelfgemaakt is natuurlijk wat anders......dan weet je wat er in gaat.
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

maryam-ingrid
superlid
Berichten: 1929
Lid geworden op: 14-05-2013 20:25

Bericht door maryam-ingrid » 08-07-2013 16:57

Ja, dat zou kunnen. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal.
Het werd ook opgediend in een diep bord en eerlijk gezegd was ik niet voorbereid op een koude hap soep :lol: :lol:
Carpe Diem, het kan zo maar voorbij zijn . . .

Amber
Site Admin
Berichten: 2695
Lid geworden op: 13-05-2013 14:52

Bericht door Amber » 09-07-2013 11:18

Nee, dan snap ik het wel....lijkt me ook geen onverdeeld genoegen..... :lol:
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.

Gast

Bericht door Gast » 09-07-2013 12:05

Heerlijk met warm weer. Ik maak het iedere zomer.

Plaats reactie