Kip/kerriespiesjes met mangochutney
Laten we hopen dat het mooie weer een beetje aanhoudt de komende dagen.
Wat is dan lekkerder om de zomer te vieren met deze smakelijke in kerrie en mangochutney gemarineerde kipspiesjes?
Dit heb je nodig:
250 gram kipfilet of kipdijfilet;
4 eetlepels mangochutney (zie afb.);
1 koffielepel kerriepoeder;
fijngehakte verse koriander;
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in blokjes en doe die in een kom samen
met de mangochutney, het kerriepoeder, de fijngehakte
verse koriander (ongeveer 1 eetlepel) en zout naar smaak.
Meng alles goed door elkaar en laat tenminste 1 uurtje marineren.
Zet een paar satéprikkers in een glas met water.
Steek ná het marineren de kipblokjes aan de satéprikkers of
aan pennen.
Bestrijk met wat olie en laat ze ongeveer 15 minuten grillen
op de barbecue of in de oven (wel één keer omdraaien).
Serveer met een saus naar keuze, salades en rijst of Marokkaans brood.
EET SMAKELIJK!
Kip/kerriespiesjes met mangochutney
-
- Site Admin
- Berichten: 2695
- Lid geworden op: 13-05-2013 14:52
Kip/kerriespiesjes met mangochutney
Respect voor iedereen, ongeacht ras, huidskleur, afkomst, geloof en sexe
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.
Klik op www hieronder en je komt vanzelf op mijn weblog.